Hatay-Kahramanmaraş-Şanlıurfa-Van ve Erzurum Seçim Anketi Sonucu Açıklandı

Son dakika haberi: 31 Mart 2019 yerel seçim anketi ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Erzurum, Hatay ve Van illerinde yapılan anketin sonuçları açıklandı.

Hatay-Kahramanmaraş-Şanlıurfa-Van ve Erzurum Seçim Anketi Sonucu Açıklandı

Son dakika haberi: Erzurum, Hatay, Karhamanmaraş, Şanlıurfa ve Van 'da yapılan seçim anketinin sonucu açıklandı.

EMAX Araştırma Şirketi tarafından geçtiğimiz  1-7 Mart 2019 tarihleri arasında 5 büyükşehirde yapılan 31 Mart 2019 yerel seçim anketinin sonuçları açıklandı. Açıklanan seçim anketi sonucuna göre 5 büyükşehirin 4 'ünde AK Parti 'nin adaylarının, 1 ilde ise HDP 'nin adayının önde olduğu görülüyor.

Söz konusu araştırma, 5 büyükşehirde 18 yaş ve üzeri toplam 6 bin 615  kişi ile yapıldı. Bilgisayar destekli olarak yapılan seçim anketi sonucunda partilerin kararsız seçmenlerin peşinde olduğu belirlendi. 

EMAX Araştırma Genel Koordinatörü Sezai Erhan, anketlerle ilgili yaptığı açıklamada AK Parti'nin Erzurum ile Kahramanmaraş'ta rahat bir şekilde seçimi kazanacağını, Hatay ve Şanlıurfa 'da ise bir rekabet olduğunu aktardı. Anket şirketinden yapılan açıklamada,  "AK Parti, CHP, MHP, HDP, SP ve İYİ Parti'lilerin hedefinde henüz hangi partiye/adaya oy vereceğini netleştirmeyenler ile birde sandık başına gitmeyen seçmen kitlesi bulunmaktadır" ifadelerine yer verildi.

ERZURUM ANKET SONUCU

Erzurum 'da yapılan seçim anketinin sonucu şu şekilde;

HATAY ANKET SONUCU

Hatay 'da yapılan seçim anketinin sonucu şu şekilde;

ŞANLIURFA SEÇİM ANKETİ SONUCU

Seçim anketi şu şekilde;

KAHRAMANMARAŞ SEÇİM ANKETİ SONUCU

VAN SEÇİM ANKETİ SONUCU

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA