Hafriyat Polemiğinde Yeni Açıklama: Rakamlar Ortada..

Mustafa Tuna ile Melih Gökçek arasında hafriyat polemiğinde yeni açıklama Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna'dan geldi.

Hafriyat Polemiğinde Yeni Açıklama: Rakamlar Ortada..

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna ile eski Belediye Başkanı Melih Gökçek arasındaki tartışma sürüyor.

Önceki gün A Haber 'e  konuk olan ve bir röportaj veren Başkan Tuna, eski Başkan Melih Gökçek ve oğlu hakkında flaş açıklamalarda bulunmuştu. Tuna, belediyenin hafriyat gelirinin aylık 30 bin Türk Lirası iken, belediyeye devrolduktan sonra ortalama 15 milyon TL'ye çıktığını duyurmuş ve aradaki fiyat farkına dikkatleri çekmişti.

Tuna'nın sözlerine Gökçek sosyal medya hesabından cevap vermişti. Bu tartışma önceki güne bomba gibi düşmüştü.

Melih Gökçek'in açıklamalarının ardından Mustafa Tuna, Sonsöz gazetesine bir açıklama daha yaptı.

Başkan Tuna yaptığı son açıklamasında, İmrahor Vadisi 'nde yapılacak Kanal Ankara Projesinin tamamlandığını söyleyerek, "İller Bankası'na yeni bir proje sunduk ve uluslararası kredi temini almak için başvurumuzu yaptık. Sonucu takip ediyoruz. Kredi açılınca ya da bu parayı temin ettiğimiz zaman ihaleyi yapacağız" ifadelerini kullandı.

POLEMİĞE GİRMEK İSTEMİYORUM

Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Gökçek dönemindeki hafriyat ihalesi konusunda polemiğe girmek istemediğini söyleyerek açıklamasını sürdüren Başkan Tuna, "Gazeteci sordu ben de yanıt verdim. Rakamlar ortada Melih Başkan ile hiçbir tartışmaya girmemek için konuyu noktalıyorum" ifadelerini kullandı.

Kanal Ankara projesi de dahil olmak üzere karşılığında parası bulunmayan hiçbir işi ihale etmediklerini ve etmeyeceklerini söyleyerek sözlerini sürdüren Başkan  Tuna, "Bu proje ile ilgili olarak herkes bir şey söylüyor. Haydi, gelsinler projeyi onlara devredeyim, onlar söyledikleri paraları kazansınlar hatta yüzde 25'de kar vereyim" dedi.

"Parası hazır projeleri ihale ederek hem işlerin zamanında yapılmasını sağlıyoruz hem de yüklenicileri mağdur etmemiş oluyoruz" diyen Başkan Mustafa Tuna İmrahor vadisindeki Mühye, Karataş ve Yakupabdal mahallerinde imar planı çalışmalarının da sürdüğünü vurguladı.

Kamubulteni.com  | Ankara