Fahrettin Yokuş:Saraya Bütçe Var, EYT'liye , Memura, Asgari Ücretliye Yok...

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, TBMM Genel Kurulu'nda bütçe görüşmeleri sırasında partisi adına söz aldı ve burada ekonomideki son duruma ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Asgari ücretli, emeklilikte yaşa takılanlar, taşeron , işçi, çiftçi sorunlarının görmezden gelindiğini, toplumun büyük bir kesimi için bütçede yer olmadığını savunan İYİ Partili Yokuş, 'Saraya bütçe var da vatandaşa yok mu?' dedi.

Fahrettin Yokuş:Saraya Bütçe Var, EYT'liye , Memura, Asgari Ücretliye Yok...

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, TBMM Genel Kurulu'nda bütçe görüşmeleri sırasında partisi adına söz aldı. Burada 2019 yılı bütçesinin asgari ücretli, Emeklilikte Yaşa Takılanlar, memur ve işçilere yönelik yenilikler getirmediğini savunan Yokuş,  AK Parti hükümetlerinin 3600 ek gösterge vaatlerini de yerine getirmediğini söyledi.

Türkiye'de bir ekonomik sıkıntı olduğunu, bunun inkar edilemez hale geldiğini söyleyen İYİ Parti Konya Milletvekili, "değerli milletvekilleri, eğer ülkemizde ekonomik bir sıkıntı yoksa, her şey yolundaysa, Cumhurbaşkanımızın maaşına 2019 yılında yapılacak artış oranında memura, emekliye, asgari ücretliye, işçiye, taşeron çalışan işçilere de aynı oranda yani yüzde 26 zam uygulaması talep ediyoruz. Memuruyla, çiftçisiyle, emeklisiyle beraber yürüdünüz siz bu yollarda, şimdi söylediğiniz "Kriz yok." şarkısıyla, ıslandı vatandaş zam yağmurlarıyla, şimdi dinlediğiniz tüm şarkılarda Şimdi söylediğiniz "Kriz yok." şarkısıyla ıslandı vatandaş zam yağmurlarında, şimdi dinlediğiniz tüm şarkılarda, "Saraya bütçe var, vatandaşa yok" diyor. Saraya bütçe var da emekliye yok mu, işçiye yok mu, memura yok mu, EYT'liye yok mu; saraya var da vatandaşa yok mu? Sizin adaletiniz bu mu?" şeklinde konuştu.

Bütçede Asgari Ücretli Yok!

İYİ Partili Yokuş, Asgari ücretlinin 2019 yılı Ocak ayında maaş beklentilerinin yüksek olduğunu, 2019 yılı bütçesinde işçiler için yer olmadığını belirterek, "Bu bütçede işçi yok." diyoruz, "Var." diyorsanız soruyorum: Asgari ücretli işçiye 2019 yılı Ocak ayında yüzde 26 orandı artış yapacak mısınız?" ifadelerini kullandı. 

Bütçde Emekli Yok

Yokuş Daha sonra konuşmasına şu şekilde devam etti, "Bu bütçede emekli yok." diyoruz. Eğer siz "Var." diyorsanız, soruyorum: 2019 yılında emeklilerin maaşlarını yüzde 26 oranında artıracak mısınız? Ya da başka bir soru daha sorayım: Hani söz vermiştiniz ya "Bin TL'nin altında emekli maaşlarını düzelteceğiz." diye, hâlâ düzeltmiyorsunuz.

Bütçede Memur Yok

"Bu bütçede memur yok." diyoruz, "Var." diyorsunuz, soruyorum: 2019 yılı Ocak ayında memurların maaşlarına yüzde 26 oranında zam yapacak mısınız?

Bütçede Esnaf Yok

"Bu bütçede esnaf yok." diyoruz. Esnaflar için bütçeye vergi yükünden başka koyduğunuz bir değer var mı? "Bu bütçede çiftçi yok." diyoruz. "Var" diyorsanız, çiftçilerimizin hibe alacağı olan 41 milyar lirayı çiftçilerimize verecek misiniz?

Bakın, bir şair diyor ki: "Yanında çalışana yediklerinden yedir. Sorumluluk gereği, giydiklerinden giydir. İyi bil ki bunları diyen peygamberindir. Zalim olan kişiler haksızlık edenlerdir."

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA