Fahrettin Yokuş'tan TBMM'de Emekli ve Taşeron Maaş Zammı Açıklaması

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, TBMM Genel Kurulu 'dan yaptığı konuşmasında , taşeron işçilere ve emeklilere yapılan maaş zamlarını eleştirdi ve önemli açıklamalarda bulundu.

Fahrettin Yokuş'tan TBMM'de Emekli ve Taşeron Maaş Zammı Açıklaması

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş 'tan emekli ile taşeron işçilerin maaşlarına yapılan zam miktarına TBMM'de tepki.

Önceki gün TBMM Genel Kurulu 'nda konuşan İYİ Parti Milletvekili Fahrettin Yokuş, Cumhurbaşkanına yüzde 26 zam yapılırken emeklilere neden bu zammın yapılmadığını sorarak şu ifadeleri kullandı:

"Hükûmetimizin güzel bir işlemini şu anda bu maddede görüşüyoruz. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Bak, teşekkürle başlattım. 850 liraya kadar düşmüş olan, ağırlıklı olarak tarım emeklisi olan yaklaşık 90 bin vatandaşımızın maaşlarını bin liraya çıkaracağız. Ne güzel; Allah razı olsun, Allah bereket versin. İyi de şimdi, bin lirayla bu iş olacak mı? Biz diyoruz ki gelin, emeklilerimizi de şu asgari ücretlilerimiz gibi sevindirelim. Sizi kutluyorum AK PARTİ Grubu, asgari ücretlilerimize 2.020 lirayı getirdiniz; yüzde 26 zam yaptınız, vallahi doğru yaptınız. Gelin, şu doğruları devam ettirelim. Yani en düşük emekli maaşını da asgari ücret kadar artıralım, 2.020 lira olsun. Neden? Adı üstünde, asgari ücret. Zaten TÜİK’in yoksulluk ya da açlık sınırı diye ifade ettiği, bir kişinin aylık giderlerinin toplamı 2 bin liranın çok üstünde. Kaldı ki “adalet” diyoruz ya, Cumhurbaşkanımıza yüzde 26 zam yaptık, niye emeklimize yapmayalım?"

TAŞERON MAAŞ ZAMMI

Taşeron işçilere zam meselesine de değinen Yokuş, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

"Şimdi, bakın, “Taşeronları kadroya geçirdik.” diye sevindirdiniz, Allah razı olsun ama maaşları dondu. 4+4 yapıyorsunuz. Ya, arkadaş, yüzde 8 zammı niye yapıyorsunuz? Ha, diyorsunuz ki: “Ya, biz ne yapalım, Yüksek Hakem Kurulu var, o verdi bu parayı.” Arkadaş, işinize geldiği zaman Yüksek Hakem Kurulu, işinize geldiği zaman kendi kurullarınız… Yani anladınız aslında ne demek istediğimi. Adaletiniz yok dediğim zaman alınıyorsunuz. Kardeşim, emekliyi birbirinden ayırıyorsun, işçiyi, asgari ücretliyi, taşeronu ayırıyorsun."

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA