Erdoğan'dan Flaş Sözler: 1 Milyar Dolar Zarara Uğradık

Cumhurbaşkanı Erdoğan Şura-yı Devlet'ten Danıştay'a Uluslararası Sempozyumu'nda dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'dan Flaş Sözler: 1 Milyar Dolar Zarara Uğradık

Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Şura-yı Devlet'ten Danıştay'a Uluslararası Sempozyumu"na katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan açıklamasında İzmir Limanının özelleştirilmesi kararı sürecinde 1 milyar dolar zarara uğradıklarını söyledi. Erdoğan 'ın açıklamaları şu şekilde;

"İzmir limanıyla ilgili karar, Danıştay'da 2 yıl bekledi. 2 yıl sonra karar verildi. Ama bu arada, işadamı vazgeçi. Tam 1 milyar dolar zarara uğradık. Kim ödeyecek bu zararı..

Bu bazen 2 yıl değil 5 yıl oluyor. İşte And kararı... 2013'te düzenleme yapmışız, 5 yıl sonra karar vermiş. 5 yıldır nerdesiniz. Kusura bakmayın, millet tokatı size değil bize atıyor.

İdarede böyle bir şey olduğu zaman herkes üzerimize çullanıyor

Ama, Danıştay hata yapınca kimse bir şey diyemiyor. Böyle bir şey olmaz.

Yargının bağımsızlığı nasıl çok büyük bir tehlikeyse, juristokrasi de başka bir tehdittir.

ANDIMIZ AÇIKLAMASI

Yasayı uygulamak yerine yasa koyucu yerine hareket etmek asla doğru değildir. Yerindelik görevi idareye mi ait yoksa yargıya mı ait? Bunun kavgasını 16 yıldır hep verdik. Yargı gelsin o zaman idare görevini de üstlensin. Yerindelik yetkisini de yargı kendisi kullanıyor böyle bir şey olamaz. Kuvvetler ayrılığını tanımı içerisinde aynen uygulamamız gerekiyor. İşimize geldiği gibi uygularsak neticeye varamayız. 5 yılda and ile ilgili karar veriyor Danıştay. 2013'ten 2018'e kadar neredeydeniz? Şimdi mi aklınıza geldi? 2018'e kadar niçin acaba bu konuda bir karar verilmedi de şimdi veriliyor? Biz alkışlanması gerektiği zaman yargımızı alkışlarız ama yanlış olduğu zaman bunu söylemek zorundayız. Millet tokat atması gerektiği zaman bize atıyor sizlere atmıyor. Hesabı veren bizi.

Kamubulteni.com  | Ankara