Erdoğan'dan FETÖ Hakkında Çarpıcı Yeni Açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı programda gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulunurken terör örgütü FETÖ'ye yönelik çarpıcı sözler söyledi.

Erdoğan'dan FETÖ Hakkında Çarpıcı Yeni Açıklama

Güneye Afrika'ya bir ziyaret yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, basın toplantısı düzenledi.

Büyükelçilik hizmet binasının açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada basın mensuplarının sorularını yanıtladı ve gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

Büyükelçilik binası açılışının hayırlı olmasını dileyerek sözlerine başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Somali'de en büyük olarak bitelendirilen ülkelerin büyükelçiliklerinin olmadığını söyleyuerek şu ifadeleri kullandı:

"Somali’de aslında hiçbir şey yoktu. Ve Somali’de şu anda dünyanın en büyüğü olarak görünenlerin bile oralarda büyükelçilik binalarının olmadığını ifade edersem ne demek istediğimi anlarsınız. Konteynırlar içerisinde büyükelçilikleri var. Ama biz çekinmedik, 85 dönüm arazi içerisinde oradaki diplomatik külliyemizi yaptık. Büyükelçilik sayılarımızın yanında TİKA, Maarif Vakfı, Anadolu Ajansı, THY de kıtadaki varlığımızı artırıyoruz."

YAPARIZ...

Küresel sorunlarda sözü ve atacağı adımı ne olarak merak edilen bir Türkiye olduğunu dile getirerek açıklamasını sürdüren Erdoğan şu şekilde devam etti:

"İki ülkenin birbirini daha iyi anlamasına, ortak menfaatleri müşterek değerlendirmede ve işbirliği yapmada sizler bizlere önemli bir güç kaynağı oldunuz. İnşallah bundan sonraki dönemde bizler bu gayretlerimizi artırarak devam ettireceğiz. Sadece diplomaside dünyada beşinci sırada olmak yeterli değil. Bunu bizim sözden uygulamaya geçirmemiz gerekiyor. Biz bunu da yapar mıyız? Yaparız."

Ticaretten yatırımlara, güvenlik işbirliğinden eğitime kadar birçok yönde çalışacaklarını söyleyerek açıklamasını sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dünyada en az gelişmiş ülkelere yardım noktasında 8,2 milyar dolarla Türkiye birinci sırada. Hep veren el olduk, alan el değil. Allah bizleri o durumlara düşürmesin. Biz dünyadaki garip gurebaların yanında oldukça, biz nerede bir felaket varsa oralara elimizi uzattıkça biliniz ki çok daha güçlü olacağız. Bu benim Güney Afrika Cumhuriyeti’ne üçüncü ziyaretim, daha önce 2005 – 2010 yıllarında da yine Güney Pashacasino Afrika ziyaretlerim olmuştu. İkili ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

BU ÖRGÜT...

"Terör örgütlerinin tamamı insanlığın ortak düşmandır." diyerek açıklamasını sürdüren Erdoğan, "DEAŞ neyse FETÖ odur. PKK neyse Boko Haram aynıdır. Güney Afrika Cumhurbaşkanı ile yapacağımız görüşmede inşallah bu konuları ayrıntılarına varıncaya kadar ele alacağız. Özellikle 15 Temmuz darbe girişiminin; biliyorsunuz aktif düzenleyicisi konumda olan, 251 vatandaşımızın katili olan FETÖ terör örgütüyle ilgili beklentilerimizi kendilerine dile getireceğim. FETÖ’nün en çok faal olduğu ülkelerden bir tanesi ne yazık ki Güney Afrika. Ve bunu kendileriyle görüşeceğim. Daha önce belgeleri vermiştim, bu defa yeni gelişmeler ışığında bunları da kendisine vereceğim. 15 Temmuz’da bizim başımıza bela olan terör örgütü yarın Güney Afrika’nın başına da bela olabilir. FETÖ'nün bu toprakları kirletmesi, burayı üs haline getirmesi, Güney Afrikalı dostlarımızın alicenaplığını kullanmasına izin vermeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

FETÖ'nün alçaklığını her alanda gösterdiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan şu açıklama ile konuşmasını tamamladı:

"Bu alçak terör örgütünün bazı kripto unsurları üzerinden Güney Afrika’nın hukuk sistemini istismar etmesine rıza gösteremeyiz. Burada yaşananlar terörle mücadelenin sadece Türkiye için değil diğer ülkeler için de ortaya koymuştur. Bu örgüt zehrini sisteme zerk eden, kirli, kalleş bir yapıdır. Türkiye nasıl yurt içinde örgütün belini kırmışsa, yurt dışında da karanlık yüzünü ifşa etmiş, pek çok ülkenin adım atmasını engellemiştir."

Kamubülteni.com  | Ankara