Erdoğan'dan Ekrem İmamoğlu Açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'dan Ekrem İmamoğlu hakkında son dakika açıklamasında bulundu. Erdoğan, İmamoğlu 'nun Anıtkabir defterine attığı imzayı eleştirdi.

Erdoğan'dan Ekrem İmamoğlu Açıklaması

Cumhurbaşkan Erdoğan 'dan Ekrem İmamoğlu 'na sert sözler.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan , yaptığı son dakika açıklamasında seçim sonuçlarını değerlendirdi ve Ekrem İmamoğlu 'nun Anıtkabir defterine yazdığı 'İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı' ifadesine sert şekilde tepki gösterdi. 

BİZİM OYUMUZ..

Erdoğan yaptığı son açıklamada , 15 büyükşehirde önde olduklaırnı söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"Örneğin benim elimde şu var, şu anda biz Türkiye genelinde 30 büyük şehirin 15 tanesini AK PArti olarak biz aldık, MHP bir tanesini aldı. Bunun yanında Cumhur İttifakı ise geri kalanın 14 taneyi de onlar almış oldu. Bizim aldığımız oy üzde 53,3'tür."

İSTANBUL

İstanbul seçim sonuçlarına değinen Erdoğan şu şekilde konuştu:

"İstanbul'un 39 belediyesi var, bunların 25 tanesini Cumhur İttifakı, AK Parti aldı. Birisi MHP diğerleri AK Parti'dir. Burada bir defa bir ders var. Büyükşehir Belediye Meclisi'ne gelelim. Burada YSK'nın veridği kararı henüz bilmiyorum, şu haliyle bile Büyükşehir Belediye Meclisi'nin çoğunluğu Cumhur İttifakı'dır. Son şeylerle sanıyorum 40-50'den fazla Meclis Üyesi'ne sahibiz."

ANKARA 'DA SON DURUM

Ankara seçim sonucuna da değinen Erdoğan , "Ankara'da durum daha farklı, 107 bize ait, 39 tanesi ise dörtlü mekanizmaya ait. Fark orada daha açık. Şimdi sen çalışmanı yapacaksın. Bu defa birçok alınacak kararlar, bunlar nereden geçecek? Komisyonlar kurulacak şimdi, bu komisyonlarda ben başkanım, komisyonları istediğim gibi kurarım diyebilecek misin? Bazı kariyer sahipleri çıkıyorlar, televizyon televizyon gezip ahkam kesiyorlar. Burada da bir gerçek var, bir belediye bşakanının kendi meclisinde sırtını dayacağı bir kesim yoksa, bütçeyi istediği gibi çıkartamaz, komisyonu kuramaz. Bu denetleme mekanizması sana yol vermez. Dürüst, onayla hareket ediyorsan sana eyvallah der. O şehrin geleceği için önemli adımlar atmak isterler, ama biz şu anda tek beklentimiz şudur. Telaşa gerek yok." ifadelerini kullandı.

İMAMOĞLU HAKKINDASERT İFADELER

Ekrem İmamoğlu 'nun Anıtkabir ziyaretine de değinen İmamoğlu , şu ifadeleri kullandı:

"Ben bu ülkenin şu anda cumhurbaşkanımın ama cumhurbaşkanlığımın bana verdiği bir yetki var, parti genel başkanlığı. Şu anda diyelim bir Anıtkabir olayı yaşandı değil mi? Bakıyorsunuz, İstanbul'da beyfendi çıkıp gidiyor. Ya sen mazbatanı aldın mı? Anıtkabirin protokol işlevi nedir bundan da haberi yok? Belediye başkanı mazbatanı alırsın eyvallah. Ama orada yaptığı şey yanlıştır. Biz yıllar yılı, biz oradaki usül erkana aykırı hareket etmemişizdir. Buna yanlış kılavuzluk yaptılar, yanlış yola düştü. Milli Savunma Bakanlığı defteri oradan çekti aldı. Nihai kararı YSK verecektir, verdiği andan itibaren de iş bitmiştir. "

Kamubulteni.com  | Ankara