Ekrem İmamoğlu'nun O Yetkisi Elinden Alınıyor

Son dakika haberi: Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bir kanun tasarısı hazırladı. Hazırlanan tasarıda bir düzenleme dikkatleri çekti.

Ekrem İmamoğlu'nun O Yetkisi Elinden Alınıyor

Son dakika : Ekırem İmamoğlu 'nun o yetkisi elinden alınıyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafındna bir kanun tasarısı hazırlanıyor. Hazırlanan tasarıda Bakanlık, Boğaziçi Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapmayı hedefliyor.  28 maddelik kanun teklifi için hazırlıklar devam ederken , kanun teklifindeki bir madde dikkatleri çekti.

TÜM ÜYELER CUMHURBAŞKANLIĞI TARAFINDAN ATANACAK

Söz konusu kanun teklifinde , daha önce İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı 'nın idaresinde olan ,  İstanbul Boğazı’ ndaki yetkiler ,  tüm üyelerini Cumhurbaşkanlığı tarafından atanacak  ‘Boğaziçi Başkanlığı’ na devredilecek.

İMAR VE CİNS DEĞİŞİKLİKLERİ

Söz konusu kanun teklifinde , başkanlığa devredilen yetkiler arasında boğazdaki imar ve cins değişikliklerinin belirlenmesi de bulunuyor.

EKREM İMAMOĞLU 'NDAN AÇIKLAMA GELDİ

Söz konusu kanun tasarısı sonrası bir açıklama gledi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yaptığı açıklamada duruma tepki gösterdi.  Euronews 'a konuşan Ekrem İmamoğlu, Boğaziçi Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasını öngören 28 maddelik kanun teklifi taslağı hakkında hukuki yollara başvuracaklarını söyledi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA