Ekrem İmamoğlu'ndan Flaş Açıklamalar

Son dakika haberi: Ekrem İmamoğlu 'ndan İstanbul seçimlerinin iptali ile ilgili açıklama geldi.

Ekrem İmamoğlu'ndan Flaş Açıklamalar

Ekrem İmamoğlu 'ndan son dakika açıklaması:

İşte Ekrem İmamoğlu 'nun açıklaması:

"Bizim yanımızda siz vardınız, halk vardı. Bizim yanımızda gönlü sevgi ile dolu çocukları vardı , gençleri vardı.

Bu şehrin kadınları vardı, anneleri, teyzeleri, amcaları vardı ve biz bu seçimleri milyonlarca insanın alın teri ile kazandık. Alın terinin en büyük şahidi sizlersiniz. En büyük yol arkadaşımız sizlersiniz. Kazandığımız bu seçimi 31 Mart akşamı elimizden almaya çalıştılar. Emeğimizi çalmaya çalıştılar. İş birlikçisi AA'nın utanmaz yöneticileri, 12 saat bilgi paylaşamadılar. 

Belkide 100 yılın medya rezilliğini yaşattılar. Memleketimiz için kurulan AA 'yı kendi ç.ıkarlarına kullandılar. Bir de o gece ne yaptılar. Burada belki canımız sıkkın ama biz buradayız. Asla vazgeçmeyin. 

Ben size bir şey söyliyeyim o gece demokrasimize ihanet etmek isteyenler , gecenin bir vakti saat 10 'da alelacele 3 bin oyla kazandık açıklaması yaptılar. Ben olsan bunların bu haline kahkaha atardım. Bu adamların gülünecek hali var gülün.

Değerli dostlarım sizlerin kararlılığı, sandıkların başında durmanız, ıslak imzalı büytün evrakların yanımızda olması, her anında aydınlatmanız da inancımızı arttırdı. Günü sonunda 31 Mart 'tan sonra akıullarındaki tüm şeytanlıkları, tüm şaibeli işleri, kendileri kazanamayınca gerekçe şekline getirdiler. Her ürettikleri şey çürüdü. 

Biz o akşam bu kadar kararlı olmasayadık, hani söylediler ya 31 Mart 'ın bir gün sonrasında Atı Alan Üsküdar 'ı geçti diyeceklerdi. Dedirtmedik, dedirtmedik.

Demokrasi mücadelesi verdiniz. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir dediniz. Bu ilkelerimizden asla taviz vermedik vermeyeceğiz. Bu ülke demokrasi için Cumhuriyet için son anına kadar mücadele edecek. 

31 Mart 'tan sonra kendileri bir şey yapamayınca yetkilileri mercek altına aldılar. YSK 'yı farklı günlerde farklı şekilde etki altına aldılar, tehdit ettiler. Ben YSK 'yı kınıyorum, kınıyorum.

Aynı kurullarla Cumhurbaşkanı seçtin, Anasyasa değiştirdin. o zaman anayasa da şaibelidir Cumhurbaşkanlığı seçimi de şaibelidir. 

Kaznadığımız seçim anamım ak sütü gibi helaldir. 

Biz adalete susamış demokasiye inanmış Türk gençliği,yiz. Bu milletin özgürlüğüne demokrasisine kimse engel olamaz.

Bu ülkede karar vericiler gaflet, dalalet ve hatta hıyanet içinde olabilirler. 

Ama biz asla vazgeçmeyeceğiz. Çünkü ben biliyorum ki bu yolu yürürken ben asla yalnız yürümeyeceğim. Ben 16 milyon İstanbullu ile yürüyeceğim. Ben anlıyorum ki toplumun tamamnının vicdanı bizimle. Tüm Türkiye 'nin gönlü benimle. 

İnsanlarımız kaygılı olabilirler, Sultanbeyli 'den geliyorum. Orada ağlayan gözyaşı döken İstanbullular vardı. Ağlamayın 

Bizden kavga bekleyenler , huzursuzluk umanlar, kendi emellerine dönük hareketler beklemesinler. Demokrasi adına mücadelemizi yapacağız. 

Yarın sabah Ankara 'ya gideceğim. CHP ile Genel Başkanımla buluşamacağım. İttifak partilerimizle konuşacağız. Hepsi ile konuşacağız. İstanbul için Türkiye için Atatürk ve bize emanet ettiği ilkeler için en doğru şekilde hareket edeceğiz.

Bir tavsiyem var. Siyasi geçmişi ve düşünceleri ne olursa olsun. Ellerinizi vicdanınıza koyup düşünün. Lütfen hemşehrilerim bu süreçte herkese haklılığımızı anlatın. Sanatçıymış konuşamazmış konuşacak. Efendim iş insanıymış konuşamazmış, konuşacak. Artık konuşma vakti.

Ben niye kabul görmedim söyleyeyim mi size. 

Ben bir kişiden talimat almayacağım dedim 16 milyon insandan talimat alacağım dedim.

Bana değil 16 milyon insana hizmet edin dedim. Artık büyükşehirde israf yok dedi. 15 günde elde ettiğimiz bilgilerle alacağımız tedbirlerle sizin haklarınızı korudum. Onun için beğenmediler. Artık kişilere, kurumlara partilere, derneklere, vakıflara cemaatlere yer yok dedim millet var millet.