Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan Hariç, Diğer Siyasi Pati Liderlerinden Randevu İstedi

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu siyasi parti liderlerinden Kanal İstanbul için randevu talep etti. Ancak edinilen bilgiler göre İmamoğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan randevu talep etmediği öğrenildi.

Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan Hariç, Diğer Siyasi Pati Liderlerinden Randevu İstedi

Son dakika : İmamoğlu, Erdoğan hariç diğer liderlerden randevu aldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu bir son dakika açıklamasında bulundu. Kanal İstanbul Projesi ile ilgili açıklama yapan İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan hariç tüm siyasi parti liderlerinden randevu talep ettiğini söyledi.  İmamoğlu, görüşmelerine perşembe günü BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ile başlayacak.

BBC 'den Ayşe Sayın' ın son dakika olarak aktardığı haberine göre, İmamoğlu, Kanal İstanbul Projesi' nin olası zararları ve yaratacağı etkiyi anlatmak için partisinin lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu da dahil, MHP, İYİ Parti, HDP, Türkiye İşçi Partisi, Büyük Birlik Partisi, Demokrat Parti, Vatan Partisi, DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Saadet Partisi genel başkanlarından randevu talep etti. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN 'DAN RANDEVU TALEP ETMEDİ

Edinilen bilgilere göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu 'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'dan randevu talebinde bulunmadığı öğrenildi.

Cumhuriyet gazetesinden İpek Özbey 'e  açıklamada bulunan İmamoğlu şu ifadeleri kullandı:

“Evvela Montrö’yü anlatacağız. Elbette ki çevreye olan etkisinden bahsedeceğiz. İstanbul’un geleceğinin bu kadar plansızlaştırılması ve bu kadar kötü bir sürece sürüklenmesine sebep olacak kanalın pozisyonundan bahsedeceğiz. Mesela, kuzey-güney ekseninde Karadeniz ile Marmara’yı birbirine bağlıyor. Üstünde sekiz tane boğaz köprüsü yapılacak. Ben küçüğü 900 metre... Bu köprüler bedava mı olacak mesela. Her köprünün maliyetini düşünün. Kanalla bir ada oluşturmanın sakıncalarını, depremle bağını anlatacağız.”

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA