Diyanetin Kadir Mısıroğlu'nu Ziyareti Hakkında Erdoğan'dan Açıklama

Son dakika: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş 'ın Kadir Mısıroğlu'na yaptığı ziyaret üzerinde çıkan tartışmalara değindi.

Diyanetin Kadir Mısıroğlu'nu Ziyareti Hakkında Erdoğan'dan Açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir son dakika açıklaması yaptı.

Erdoğan yaptığı açıklamada, son günlerin tartışması konusu olan Diyanet İşleri Başkanının Kadir Mısıroğlu 'nu ziyaretini değerlendirdi.

Bu tartışmalara değinen Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

"Recep Tayyip Erdoğan: Diyanet İşleri Başkanlığımızı siyasi tartışmaların malzemesi yapma girişimlerini tasvip etmiyorum. Diyanet camiamızı üzecek, milletimizle Diyanet camiamızın arasını açacak tartışmaların hiç kimseye bir faydasının olmadığını düşünüyorum."

MISIROĞLU 'NDAN SKANDAL AÇIKLAMA

Kadir Mısıroğlu, önceki gün Youtube kanalı üzerinden yayımladığı videosunda Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili skandal ifadeler kullandı. Mısıroğlu şu ifadeleri kullandı:

"Hiçbir icraatı Müslümanlığın lehine değildir. Eğer bir Müslüman Atatürk’ü seviyorum derse ya ahmaktır ya sahtekardır.

Kendisini eleştirenlere nadanlar (Farsça eskimiş bilgisiz, cahil, nobran, kaba, kötü) diyen Mısıroğlu, Atatürk’ü sevenlere, “Bana kükreyenlerden bir tanesi inanıyorum ki Nutuk’u okumamıştır. Ben bunun Osmanlıcasını ilk mektebi bitirdiğim sene okudum. Benimle konuşacak kalitede bir adamınız yok. Ancak söversiniz. Pes, Müslüman olmuyorsunuz, insan olun. Gavurun bile ahlaklısı olur ya… Demokrasiye inanıyorsan, insana saygıya inanıyorsan, ben size cevap vermekten aciz miyim sanıyorsunuz.

Evet ben Kemal Paşa’yı sevmiyorum. Bu benim hakkımdır, istersen babamı da sevmem. Bundan dolayı beni kimsenin kınamaya hakkı yoktur. Beni eleştirenler bir kamyon çakıl taşı. Beni metheden, doğruyu söyleyenler de altın."

Kamubulteni.com  | Ankara