Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı Ne Zaman? Hükümet Açıkladı

Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı hakkında son dakika açıklaması geldi. Hükümet yaptığı açıklamada kısıtlamaların kaldırılmasında kriterlerin belirleneceği kabine toplantısının tarihini verdi.

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı Ne Zaman? Hükümet Açıkladı

Kabine toplantısı tarihi açıklandı.

Sağlık Bakanlığı tarafından bir açıklama yapıldı ve kısıtlamaların kaldırılacağı kriterler için tavsiye kararlarının alındığına , alınan kararların kabine toplantısında sunulacağına , kabinede alınacak karara göre illerde esnetilmeye gidileceğine yer verildi. Bu açıklama sonrası en çok merak edilen konu kabine toplantısının ne zaman yapılacağı konusu oldu.

4 GRUP

Sağlık Bakanı Koca, kısıtlamaların illerde kademeli olarak kaldırılacağını söyledi. İllerin düşük, orta, yüksek ve çok yüksek olarak 4 gruba ayrılacağını söyleyen Koca, belirli kriterlere göre kısıtlamaların esnetileceğini söyledi. İllerde kısıtlamalar vaka sayısına, test pozitif çıkma oranına göre, yoğun bakım doluluk oranına ve solunum cihazı doluluk oranına göre kaldırılacak.

MEKANLARIN AÇILMASI, SOKAĞA ÇIKMA YASAĞININ KALDIRILMASI

Kısıtlamadan ilk olarak kafe, restoran, lokanta ve kahvehanelerin açılması, sokağa çıkma yasağının kaldırılması bekleniyor. 

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN?

Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısı için Bakan Koca tarih verdi. Bakan Koca , kabine toplantısının 1 Mart 2021 Pazartesi günü toplanacağını söyledi. Bakan Koca, Pazartesi günü , Bilim Kurulu'nda alınan tavsiye kararlarının gündeme geleceğini ve kabinede kararların alınacağını söyledi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLAMA YAPACAK : İŞTE SAATİ

Bakan Koca, alınan kararların kabine sonrası Cumhurbaşkanı tarafından açıklanacağını söyledi. Kabinenin 16.00'da başlaması ve 19.00 civarında sona ermesi bekleniyor. Kabine sonrası açıklamanın ise 19.15-19.30 'da gelmesi bekleniyor. Kabine sonrası açıklama geldiğinde bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN