Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Gençler Arasında Hiç Evlenmeyenlerin Sayısı Artıyor"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı son dakika açıklamasında gençlere evlilik tepkisinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Gençler Arasında Hiç Evlenmeyenlerin Sayısı Artıyor"

Cumhurbaşkanı: Gençler arasında hiç evlenmeyenlerin sayısı artıyor.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin büyük kongresinde açıklamalarda bulunuyor. Erdoğan açıklamasında aile kavramına değindi ve gençlerde evlilik yaşının yükseldiğini, bazı gençlerin evlenmediğini söyledi. 

Erdoğan yaptığı açıklamada, Aile müessesemizi korumayı başardık. TV ve internetin yaygınlaşması ile insanımızı çekirdek aileden bireye doğru yönlendiren bir ültür iklimi etrafımızı kuşatmaya başladı. Gözü ve gönlü kapalı bir taklitçiliğin kadim medeniyet birikimimizin yerini alarak kendi değerlerimiz içinde yenilikçiliğin önünü kesmesi tehlikesini en somut olarak ailede görüyoruz.

Öyle ki evlilik yaşları zaten 30'lara dayanan gençlerimiz arasında hiç evlenmeyenlerin sayısı artıyor. 1 veya en fazla 2 çocuklu aile yapısı giderek yaygınlaşıyor. Ebeveynlerin her ikisinin çalıştığı ailelerde şayet yakında ikamet eden aile büyüğü yoksaç ocuklar evdeki ya da kreşteki bakıcılar tarafından yetiştiriliyor. Sadece aile içinde kazanılabilecek değerlerin ücreti mukabili alınan hizmetler yolu ile ikamet veya ikame edilemeyeceği açıktır.

Okullarda ise hem eğitim hem öğretim kısmında ciddi eksikler olduğunu görüyoruz." dedi.