Cihangir İslam'ın Sözlerine Cumhurbaşkanlığı'ndan Cevap

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Cihangir İslam 'ın geçtiğimiz gün TBMM'de yaptığı ve büyük ses getiren açıklaması hakkında bazı değerlendirmelerde bulundu.

Cihangir İslam'ın Sözlerine Cumhurbaşkanlığı'ndan Cevap

AA Editör Masasına konuk olan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay önemli açıklamalar geldi.

ABD ile yaşanan Brunson krizine değinen Oktay, "ABD ile ilişkilerdeki sorunumuz aslında bir Brunson sorunu değildi. Böyle bir sorunumuz yoktu. Biz bunun sorun olduğunu da hala düşünmüyoruz." ifadelerini kullandı.

İRAN 'A YAPTIRIM

ABD' nin İran' a yönelik ikinci yaptırım kararına değinen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Türkiye tavrını koyduğunu, Türkiye'nin yaptığının bir inatlaşma olayı olmadığını dile getirdi.

Kaşıkçı cinayetine de değinen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, "Kaşıkçı cinayeti, uluslararası boyutta her tarafı dökülen, hiçbir tarafından tutamayacağınız bir olay." değerlendirmesinde bulunurken, Türkiye'nin bütün şeffaflığı ile devlet ciddiyetiyle konuya yaklaştığını sözlerini ekledi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Türkiye sınırları içerisinde hiç kimsenin hiçbir şekilde böyle bir cinayete veya buna benzer herhangi bir şeye kalkışamayacağı, kalkıştığı zaman da bunun bir bedeli olacağı, bu bedeli ödeyeceği, kim olursa olsun... Türkiye, bu mesajı vermiştir. Türkiye, sınırları içinde hiç kimsenin hiçbir şekilde operasyon çekemeyeceği mesajını vermiştir. Topraklarımızda işlenen cinayetin emrini kim vermiştir? Bunun cevabını arıyoruz."

MÜNBİÇ

Münbiç'teki ortak devriyelere de değinen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye'nin bu konudaki yaklaşımı çok net oldu her zaman. İlk etapta güney sınırımızda olan bu oluşumdan, sınır hattında oluşturulan koridordan ne kadar rahatsız olduğumuz ve PKK'nın, adını ne olarak koyarsanız koyun, YPG, PYD deyin, nihayetinde PKK'nın uzantısıdır, böyle bir oluşuma izin vermeyeceğimizi başından beri ifade ettik ama ne yazık ki muhataplarımızın bu iletişimi almaktaki güçlüğü bizi başka tedbirler almaya itti."

Oktay açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

"Münbiç olayında ilk başta ABD, PKK'nın veya YPG'nin varlığına müsaade edilmeyeceği sözünü vermişti. Çözüm hep bir sonraki aya, yıla ertelenmiştir. Türkiye'nin artık bu sorunları erteleme sabrı da tahammülü de kalmamıştır. Türkiye kendisine karşı hiçbir tehdide, hiçbir yerde, hiçbir oluşuma müsaade etmeyecektir. Bu kararlılığı sergilemiş bunun gereğini yapmıştır" 

CİHANGİR İSLAM'IN AÇIKLAMASI

Cihangir İslam 'ın TBMM'de yaptığı açıklama da değinen Oktay, "Vatandaş o gece geleceğine, ülkesine sahip çıkmıştır. Bu şahsın batıl dediği milletin kendisiyse aynaya baksın." diedi.

Kamubulteni.com  | Ankara