CHP'den Son Dakika Yerel Seçim İttifakı Açıklaması

Bir basın toplantısı düzenleyen Öztrak, gündeme ilişkin konuları değerlendirirken, bugün açıklanan ve son yılların en yükseği olan enflasyon rakamlarını değerlendirerek hükümeti eleştirdi.

CHP'den Son Dakika Yerel Seçim İttifakı Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak 'tan son dakika yerel seçim açıklaması.

Ekonomi konusunda yapılanları, atılan adımları "pansuman düzenleme" olarak nitelendiren Öztrak, şu açıklamaları yaptı::

"Zamanında buna benzer bir krizi yönetmiş Hazine Müsteşarı olarak söylüyorum, popülizmle, 'vatan, millet, Sakarya' diyerek, hayali düşmanlar göstererek bu iş artık gitmez. Trump yönetiminin yaptıkları hiçbir şekilde kabul edilemez ama bunu sadece bizde değil, bütün dünyada yapıyor. Neden bizde bin etki yaparken, dünyada diğer ülkelerde on etki yapıyor. Onun için bu etkileri en aza indirecek, geçmişte yapılmış olan hataları telafi edecek, ayakları yere basan tedbiri alma kararlılığını iktidar göstermelidir. Acil ve orta vadeli tedbirlerden oluşan, ciddi çabaları olan, somut ve güven veren bir program hazırlanıp hemen uygulamaya geçilmelidir. Aksi takdirde bunun millete çıkacak faturası çok yüksek olacaktır. Bu süreçte ortak akıl kullanılmalı."

YEREL SEÇİM

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayarak toplantıyı srdüren Öztrak, "Yerel seçimlerde AK Parti ve MHP arasında ittifak gündemde. CHP'nin de bir ittifak arayışı var mı? Özellikle HDP ile bir ittifak olabilir mi?" sorusuna şu şekilde devam etti:

"CHP olarak bizim iddiamız var, biz diyoruz ki 'Belediyeciliği biz biliriz.' Bu nedenle biz bu seçimlere, tabanda mutabakatı sağlayacak, bundan önceki seçimlerde Adalet ve Kalkınma Partisine, MHP'ye, diğer partilere de oy vermiş seçmenlerin de oyunu alabilecek, halkın belediye başkanlarıyla çıkacağız. Gündemimizde ittifak yok. Ben bunu söylüyorum, diyorlar ki 'Yarım ağızla söylediler.' O zaman yarım ağızla söylediğimi düşünenler dudaklarımı okusun, gündemimizde kesinlikle ittifak yok."

Kamubulteni.com | Ankara