Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz Kimdir, Nerelidir?

Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü görevine Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz 'un ataması yapıldı. Peki Ahmet Saim Kılavuz kimdir? Nerelidir? İşte detaylar.

Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz Kimdir, Nerelidir?

Bursa Uludağ Üniversitesi 'ne rektör ataması yapıldı.

Resmi Gazete 'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürülüğe giren kararda , Bursa Uludağ Üniversites, Rektörlüğü görevine Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz 'un atamasının yapıldığı bildirildi. 

PROF. DR. AHMET  SAİM KILAVUZ KİMDİR?

1954 yılında Aydın 'a bağlı Bozdoğan ’da dünyaya gelen Saim Kılavuz, İlkokulu Bozdoğan Merkez İlkokulu’nda okudu ve Ortaöğrenimini 1971 senesinde Ankara ile Denizli İmam-Hatip Liseleri’nde tamamladı

İzmir 'in Bornova İlçe Müftülüğü Din Görevlilerini Kontrol Memuru (murakıp) olarak 1972 yılında memuriyete başlayan Kılavuz, 1975 yılında İzmir Yüksek İslâm Enstitüsü’ nü bitirdi. Aynı yıl İzmir İmam-Hatip Lisesi ’nde öğretmen olarak göreve başlayan Kılavuz,  1977 yılı Şubat ’ında Bursa Yüksek İslâm Enstitüsü ’ne Kelâm ve İslâm Düşüncesi Asistanı olarak atandı.

Askerlik hizmetini 1980 ile 1981 yılları arasında Bursa Işıklar Askeri Lisesi ’nde yedek subay olarak yapan Kılavuz, Bursa Yüksek İslâm Enstitüsü ´nün İlâhiyat Fakültesi ’ne dönüşmesinin ardından Kelâm Öğretim Görevlisi olarak burada çalışmaya başladı.

1983 yılında “İman ve Küfür Arasındaki Sınır” adlı teziyle doktorasını yapan Kılavuz, Temmuz 1984 ’te aynı anabilim dalında yardımcı doçentlik görevine atandı. Ekim 1989 ’da doçent, olan Kılavuz, daha sona Ocak 1995 döneminde de profesör oldu.

Çeşitli dönemlerde bölüm başkanlığı ve dekan yardımcılığı gibi idarî görevler üstlendi. Uludağ Üniversitesi‘nde rektör yardımcısı olarak görev yaptı.

MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİM VE TÜM KPSS'SİZ MEMUR POLİS, ASKER ALIMLARINDAN BİLDİRİMLE HABERDAR OLUN

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Kamubulteni.com   | Ankara