Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir Kimdir?

Bursa Teknik Üniversitesi Rektörlüğü görevine atanan Prof. Dr. Arif Karademir kimdir? Daha önce yaptığı görevler ve akademik kariyeri nedir?

Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir Kimdir?

Bursa Teknik Üniversitesi Rektörlüğü görevine Prof. Dr. Arif Karademir atandı.

Atamasının yapılmasının ardından Karademir'in özgeçmişi merak edildi. İşte Prof. Dr. Arif Karademir 'in özgeçmişi:

1993 yılında İstanbul Üniversitesi Orman Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun olan Karademir, YÖK bursuyla, 1994 yılında İngiltere Machester’de bulunan University of Manchester Institute of Science and Technology (UMIST), Department of Paper Science bölümünde başladığı lisansüstü eğitimini, Lif ve Kağıt Teknolojisi dalında 1996 yılında yüksek lisans ve 2001 yılında da doktora derecesini alarak tamamladı.

UMIST’te eğitim aldığı süreçte Manchester Türk Öğrenci Derneği Başkanlığı yapan Karademir ülkemizden seçkin kişilerin katılımlarını da kapsayan birçok akademik, kültürel ve sosyal faaliyetlerini yürüttü. 2002 ile 2012 tarihleri arasında Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Orman Fakültesinde öğretim üyesi olarak, lisans, lisansüstü dersler vermiş, lisansüstü tez danışmanlıkları yapmış ve birçok bilimsel araştırma projesi yönetmiştir.

Yürüttüğü projeler kapsamında alınan cihaz ve ekipmanlar yanında uluslararası işbirlikleri sayesinde özellikle UMIST’ten çok sayıda hibe laboratuvar cihazını KSÜ Orman Fakültesine kazandırmıştı. Yüksek donanımlı kağıt test laboratuvarının kurulmasına önemli katkıda bulunan Karademir, aynı zamanda KSÜ’de merkez laboratuvarı projesi, yapılanması ve işletim süreçlerinde etkin rol almış, Mühendislik Koordinatörlüğü yapmıştır.

2012 yılından beri Bursa Teknik Üniversitesinde öğretim üyesi olarak çalışmakta olan Prof. KARADEMİR, anabilim dalı başkanlığı, bölüm başkanlığı, Yabancı Diller Yüksek Okulu Müdürlüğü ve Rektör Yardımcılığı görevlerini yaptı.

Evli ve 3 erkek evladı olan Prof. Karademir iyi derecede İngilizce bilmektedir.

Kamubulteni.com  | Ankara