Bomba İddia: Bazı Delegeler İmzalarını Geri Çekti

CHP'de flaş gelişmeler art arda yaşanıyor. Edinilen son dakika bilgilerine göre Genel Merkez ile bazı milletvekillerinin delegeler üstünde baskı kurduğu ve imzaları geri çektirdiği iddia edildi.

Bomba İddia: Bazı Delegeler İmzalarını Geri Çekti

Son dakika haberi: Cumhuriyet Halk Partisi'nde Kurultay tartışmaları devam ediyor.

İmza toplanma sürecinde osna gelinirken Genel Merkez ile Kemal Kılıçdaroğlu muhalifleri son kozlarını oynamaya başladı. 31 Temmuz tarihinde sona erecek olan süreçte yeterli imza toplanırsa parti yeni genel başkan seçimi için kurultaya gidecek.  Önceki kurultayda Muharrem İnce'den daha fazla oy alan ve yeniden genel başkan olan Kemal Kılıçdaroğlu'nun, kurultaya gidilmesi durumunda , işi zor gibi görünüyor. Zira son seçim mağlubiyeti, parti içindeki çatlak sesleri daha da arttırmaya başladı ve partililer değişim istediklerini duyurdu. Öyle ki CHP'li seçmenler parti genel merkezi önünde oturma eylemlerine giderek tepkilerini dile getirmişti.

GENEL MERKEZ YERİNDE DURUYOR

Yaptığı son açıklamada “İmzalar toplandıysa getirsinler, Genel Merkez yerinde duruyor” diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, muhaliflere çağrıda bulunmuştu. Kılıçdaroğlu'nun bu açıklamasın cevap gecikmedi. Yapılan son açıklamada muhalifler, “İmza vermenin son günü pazartesi saat 17.00’ye Onbahis kadar, büyük değişim için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

İMZA SAYISINDA ÇELİŞKİLİ AÇIKLAMALAR

CHP'li delegelerden imza için toplanan sayı hakkında da muhalifler ile genel merkezden farklı açıklamalar geliyor. Kurultay Çağrı Heyeti, yaptığı son açıklamada imza sayısının 650'yi geçtiğini söylerken; Genel Merkez ise bu konuda algı operasyonu yapıldığı ve toplanan imza sayısının 500 civarında olduğunu söyledi. 

BOMBA İDDİA

Gazete Duvar'dan Nergis Demirkaya bugün kaleme aldığı haberinde , delegelerin hem muhalifler, hem de genel merkezin baskısı altında olduğu, Genel merkez ile bazı milletvekillerinin baskısı ile 70'ye yakın delegenin imzalarını geri çektiğini kaleme aldı. CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı ve olası kurultayda Kılıçdaroğlu'nun rakibi olacak Muharrem İnce, bu aşamada devreye girdi ve delegeleri arayarak “Dik durun” çağrısı yaptığı belirtiliyor.

Kamubulteni.com  |Ankara