Bingöl Valisi Kadir Ekinci Oldu (Kadir Ekinci Kimdir , Nerelidir?)

Beypazarı Kaymakamı Kadir Ekinci, bugün yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Bingöl Valiliğine atandı. Peki Kadir Ekinci kimdir , nerelidir?

Bingöl Valisi Kadir Ekinci Oldu (Kadir Ekinci Kimdir , Nerelidir?)

Kadir Ekindi Bingöl Valiliği görevine atandı.

Resmi Gazete 'nin bugünkü sayısında yayımlanan kararnamede Bingöl Valiliği görevine Kadir Ekinci 'nin atandığına yer verildi. Ekinci son olarak Beypazarı İlçesinin Kaymakamı olarak görev yapıyordu.

KADİR EKİNCİ KİMDİR?

1974 yılında Yozgat ilinin Sorgun ilçesinde dünyaya gelen Ekinci, ilk, orta ve lise tahsilini burada tamamladı. Daha sonra  Üniversite sınavına giren Ekinci, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden 1998 yılında mezun oldu.

1998  ile 1999 yılları arasında İzmit ’te askerliğini yapan Ekinci, 2000 yıllında Kaymakamlık mesleğine Sivas Kaymakam adayı olarak başladı.

İl stajını yapmasının ardından Ekinci,  Hafik ’te Kaymakam Refikliği stajını da başarı ile tamamladı.

Mülkiye Teftiş Stajını tamamladıktan sonra Milli Güvenlik Kurulu tarafından düzenlenen Kamu Diplomasisi kursuna katılan Ekinci, Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nin Yabancı Diller Yüksek Okulu tarafından düzenlenen Yabancı dil kursunun ardından; Konya 'nın Emirgazi ve Çankırı 'nın Eldivan İlçelerinde Kaymakam Vekilliği  olarak çalıştı.

Londra’da yabancı dil eğitimi gören Ekinci, daha sonra yurda döndü ve  88. Dönem Kaymakamlık kursuna katıldı.

2004 yılında Sivas 'ın Koyulhisar İlçesinde Kaymakam olarak göreve başlayan Ekinci, daha sonra Sivas 'ın Gölova İlçesi 'nde Kaymakamlık görevini başarı ile yerine getirdi. Sivas Vali Yardımcılığı ve Samsun 'un 19 Mayıs İlçesi Kaymakamlığı , Gazipaşa Kaymakamlığı görevlerinde bulundu.

Evli ve 4 çocuk babası olan Ekinci; 1 Aralık 2016 tarihinde Beypazarı Kaymakamlığı’na atandı. Bugün yayımlanan kararname ile de Bingöl Valisi oldu.

Kamubulteni.com  |  Bingöl