Binali Yıldırım'ın Belediye Başkanı Adaylığı Hakkında Flaş Açıklama

TBMM Başkanı Binali Yıldırım 'ın yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olacağı iddialarına flaş cevap geldi.

Binali Yıldırım'ın Belediye Başkanı Adaylığı Hakkında Flaş Açıklama

Yeni yönetim sistemine geçilmesi ile birlikte Başbakanlık koltuğu ortadan kaldırıldı ve Başbakan Binali Yıldırım 'ın seçimden sonraki görevi TBMM Başkanlığı oldu.

TBMM Başkanlığı 'nın ardından Binali Yıldırım için AK Parti 'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olacağı iddia edildi. Adı zaman zaman İBB Başkanlığı için geçen Binali Yıldırım hakkında bir son dakika açıklaması geldi.

Son olarak, hakkında çıkan bu iddiaları sert şekilde yalanlayan ve Belediye Başkanlığı adaylığını açıkça istemediğini söyleyen Binali Yıldırım, iddialara engel olamadı ve hala bazı basın ve yayın organlarında Binali Yıldırım 'ın İstanbul 'un Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olacağı tekrar gündeme getirildi.

Posta yazarı Candaş Tolga Işık, bugün kaleme aldığı yazısında, 4-5 farklı kanaldan teyit ettiği bilgiyi kamuoyuna açıkladı. Binali Yıldırım'ın İstanbul'a adaylığının söz konusu olmadığını yazan Işık, yazısının söz konusu bölümünde şu ifadeleri kullandı:

"Binali Yıldırım çok net bir şekilde böyle bir isteği olmadığını o dönem dile getirmişti. Ancak son günlerde Yıldırım’ın İstanbul adaylığı konusunda fikir değiştirdiği, sıcak bakmaya başladığı şeklinde söylentiler dolaşmaya başlayınca aynı konu yeniden gündeme geldi.

Bir kere şunu söyleyeyim: Yıldırım’ın fikir değiştirdiği, belediye başkanlığına sıcak baktığı filan tamamen uydurma! Konuştuğum herkes, Binali Bey’in en yakınındakiler dahil aynı şeyi söyledi: 'Beyefendinin ne İstanbul’a ne de başka bir yere belediye başkanı olmak gibi bir gündemi yok, isteği hiç yok.'

4-5 farklı kaynaktan teyit edilmiş bilgidir: Binali Yıldırım ne İstanbul’a ne de başka bir yere aday olmayacak. Dedikodulara itibar etmeyiniz."

Kamubulteni.com | Ankara