BBP Genel Başkanı Destici: 31 Mart'taki Duruşumuz Sürecek

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Büyük Birlik Partisi'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde, daha önceki seçimlerde olduğu gibi Cumhur ittifakının yanında olacağını, duruşlarının değişmediğini söyledi. C

BBP Genel Başkanı Destici: 31 Mart'taki Duruşumuz Sürecek

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Büyük Birlik Partisi'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde, daha önceki seçimlerde olduğu gibi Cumhur ittifakının yanında olacağını, duruşlarının değişmediğini söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabulünün ardından buradaki görüşmenin çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan BBP Genel Başkanı, seçimlerle ilgili sorulara, "Bizim hassasiyetimiz devletimiz ve milletimizdir. Devletimizin ve milletimizin geleceğidir. YSK kararları tartışılabilir, buna saygı duyuyorum. Kimisi doğru kimisi yanlış bulabilir ama bizim cephemizden baktığımız zaman Yüksek Seçim Kurulu nihai karar veren bir kurumdur. Dolayısıyla bu kararı tartışmayı uzatmanın bir anlamı, ülkeye de millete de bunu yapanlara da bir faydası olmadığını düşünüyorum." şeklinde yanıt verdi.

YSK'nın İBB ile ilgili kararına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Destici, "YSK'nin verdiği karar açısından bakarsanız bunun büyüğü, küçüğü olmaz. Dolayısıyla burada da böyle bir karar verildi. Artık biz bu kararı tartışmak yerine hepimizin önümüzdeki seçime odaklanması lazım ve bu seçimi daha sağlıklı bir şekilde, birlik ve beraberlik içerisinde, bir ayrışmaya, kutuplaşmaya, kamplaşmaya gitmeden nasıl gerçekleştiririz, ülkemiz, milletimiz, devletimiz için bunu nasıl sağlarız, bunun uğraşı içinde olmalıyız. Bir de tabii vatandaşın oyunun tam olarak sandığa yansıması için ve sandıktan çıkması için neler yapmamız gerekiyor bunun uğraşı içerisinde olmamız lazım. Biz BBP olarak, 15 Temmuz gecesi, 16 Nisan referandumunda, 24 Haziran seçimlerinde, 31 Mart'ta nerede durmuşsak, bugün de bizim durduğumuz yer aynı." dedi.