Ali Babacan'ın Danışmanından Yeni Parti Açıklaması

Ali Babacan 'ın kuracağı iddia edilen yeni parti ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Reuters 'e konuşan Ali Babacan 'ın danışmanın açıklaması haberimizde.

Ali Babacan'ın Danışmanından Yeni Parti Açıklaması

Ali Babacan 'ın danışmanı Reuters 'e konuştu.

Edinilen son dakika bilgilerine göre , adının açıklanmaması koşuluyla Reuters 'a bir demeç veren danışman, "Yeni parti AK Parti'nin ilk yıllarındaki politikalarını savunacak" diyerek açıklamada bulundu.

İngiliz Haber Ajansı Reuter 'in son dakika olarak aktardığı demece göre, yeni parti kuracağı iddiaları ile son günlerde gündemden düşmeyen Ali Babacan 'ın ekibine yakın olduğu belirtilen danışman, Meclis'te bulunan bazı AK Parti  vekiller de dahil bazı siyasetçilerle ve akademisyenlerle  görüşmelerini sürdürüyor.

Aynı danışman, AK Parti'nin Meclis grubundan ayrı bir grup çıkarılabileceğini söyledi. Söz konusu yetkili,  kaç milletvekilinin istifa edebileceği konusunda  bir bilgi ve sayı vermedi.

GRUP KURMAK İÇİN EN AZ 20

Bir partinin Mecliste grubunun olması için en az 20 milletvekili olması gerekmektedir. 

SÜRPRİZ İSİMLER

Reuters 'a konuşan danışman "bazı sürpriz isimlerden de destek beklediklerini" ifade etti.

"BABACAN GÜÇLÜ VE SAYGI DUYULAN BİR İSİM"

Reuters'ın konu ile ilgili ulaştığı AK Parti 'li bir yetkili ise yeni parti kurma çalışmalarından haberdar olduklarını ifade etti.

Adının açıklanmaması koşuluyla Reuters'a konuşan AK Parti yetkilisi, "Babacan güçlü ve saygı duyulan bir isim. AK Parti elbette yeni kurulacak partiden etkilenecektir ancak bu etkinin doğuracağı oy kaybı ile başa çıkabilir" dedi.

OLUŞAN YENİ TABLONUN SORUMLULUĞU

AK Parti yetkilisi, partinin İstanbul'da yenilenen seçimin sonuçları ile oluşan yeni tablonun sorumluluğunu alması gerektiğini de vurguladı:

"Devleti yönetmeye devam ederken, insanların içinde olabileceğimiz bir siyasete geri dönmeliyiz"

AHMET DAVUTOĞLU PARTİ KURACAK MI?

Reuters'a konuşan, ayrı bir parti kuracağı söylenen Ahmet Davutoğlu'nun ekibinden biri de, eski başbakanın "yeni bir adım" atmayı planladığını söyledi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA