Aksaray Üniversitesine Rektör Atandı: Prof. Dr. Yusuf Şahin Kimdir, Nerelidir?

Aksaray Üniversitesi Rektörlüğü görevine Prof. Dr. Yusuf Şahin 'in ataması yapıldı. Peki Yusuf Şahin Kimdir? Nerelidir? İşte detaylar.

Aksaray Üniversitesine Rektör Atandı: Prof. Dr. Yusuf Şahin Kimdir, Nerelidir?

Aksaray Üniversitesi Rektörlüğü görevine Prof. Dr. Yusuf Şahin atandı.

Resmi Gazete 'nin bugünkü sayısında yayımlanan kararda Cumhurbaşkanı Erdoğan , Aksaray Üniversitesi Rektörlüğü görevine Prof. Dr. Yusuf Şahin 'in atamasını yaptı.

Prof. Dr. Yusuf Şahin Kimdir?

Şahin, 1971 yılında Giresun’da dünyaya geldi. İlkokulu Ülper Köyü İlköğretim Okulunda 1982 senesinde tamamlayan Şahin, daha sonra orta ve lise eğitimini Giresun İmam Hatip Lisesi’ nde 1986 ile 1990 tarihleri arasında aldı.

Lise eğitiminin ardından Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi, Kamu Yönetimi Bölümü’nü kazanan Şahin , 1994 yılında bu bölümden mezun oldu ve yüksek lisans öğrenimini Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde 1998 senesinde, doktora öğrenimini de Ankara Üniversitesi’nde 2002 senesinde tamamladı; 

Şahin, 1995 yılında Araştırma Görevlisi olarak işe başladığı KTÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü ’nde 2003 yılında Yardımcı Doçent, 2007 yılında doçent, 2011 yılında ise profesör oldu. Şahin, KTÜ’de Kamu Yönetimi Bölüm Başkanlığı, Kentleşme ve Çevre Sorunları Ana Bilim Dalı Başkanlığı, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdür Yardımcılığı ve Müdürlüğü, Fakülte Yönetim Kurulu ve Fakülte Yönetim Kurulu üyeliği gibi görevlerde bulundu.

2013 yılından 2015 yılına kadar Aksaray Üniversitesi Rektör Yardımcılığı ve İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığı görevini yürüten Prof. Dr. Şahin, 2015 yılı Mayıs ayında Aksaray Üniversitesi Rektörü olarak atandı.