AK Parti'nin Meclis Başkanı Adayı Belli Oldu-Mustafa Şentop Kimdir, Nerelidir?

Son dakika haberi: Binali Yıldırım 'ın TBMM Başkanlığı görevinden istifa etmesi sonrası yeni TBMM Başkanı için AK Parti 'nin adayı belli oldu.

AK Parti'nin Meclis Başkanı Adayı Belli Oldu-Mustafa Şentop Kimdir, Nerelidir?

Son dakika haberi: AK Parti 'nin TBMM Başkanı adayı Mustafa Şentop oldu.

CNN Türk Ankara Temsilcisi Dicle Canova, yaptığı son dakika açıklamasında, Şentop 'un Meclis Başkanı adayı olacağına yer verdi:

"Mustafa Şentop bugün Cuma namazının ardından başvurusunu yapacak. Süreç Pazar günü tamamlanacak. Meclis toplanarak yeni başkanı seçecek. Pazar günü saat 16.00 - 17.00 gibi yeni Meclis Başkanı belli olacak. MHP de koşulsuz destek vereceğini belirtmişti. MHP lideri Bahçeli, Cumhurbaşkanı ile de görüştü. Bugün aday olacak. MHP'nin de desteği olduğu için üçüncü tur itibariyle Mustafa Şentop'un yeni Meclis Başkanı olması bekleniyor..."

MUSTAFA ŞENTOP KİMDİR ?

6 Ağustos 1968 Tekirdağ doğumlu olan Mustafa Şentop ilk defa 2011 yılında genel seçimlerde AK Parti İstanbul milletvekili olarak meclise girdi.

Milletvekilliği döneminde Anayasa Uzlaşma Komisyonu 'nda partisini temsilen görev yapan Şentop, 30 Eylül 2012 tarihinde AK Parti MYK üyesi seçildi ve seçim işlerinden sorumlu Genel Başkan yardımcısı görevine atandı. Genel Başkan Yardımcılığı görevi 12 Eylül 2015 tarihinde gerçekleştirilen 5. Adalet ve Kalkınma Partisi Olağan Kongresi sonrası sona erdi. Haziran 2015 ve Kasım 2015 Türkiye genel seçimleri'nde tekrar meclise girdi.

24 Haziran 2018 tarihinde yapılan genel seçimlerde Tekirdağ milletvekili olan Şentop, 8 Temmuz 2018 tarihinde Adalet ve Kalkınma Partisi tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili seçildi.

İyi düzeyde Arapça ve İngilizce bilmekte olan Şentop evli ve 4 çocuk babasıdır.

Kamubulteni.com  | Ankara