Ahmet Davutoğlu'ndan Canlı Yayında Yeni Parti Açıklaması

Son dakika haberi: Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu bir son dakika açıklaması yaptı. Davutoğlu yaptığı açıklamada yeni parti meselesine değindi.

Ahmet Davutoğlu'ndan Canlı Yayında Yeni Parti Açıklaması

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu 'ndna parti açıklaması.

Canlı yayına katılan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu gündemei lişkin konuları değerlendirdi.

Davutoğlu yaptığı açıklamaya, "Yurt dışında benim Mavi Marmara dolayısıyla yaptığım konuşmadan tutun da bir takım dış politikanın da hedefindeyim, anlarım." ifadeleriyle başladı ve şu şekilde devam etti:

"AK Parti'nin girdiği ittifak ilişkilerine girmesinden rahatsız olduğumu hep söyledim. Mart ayında bunu Erdoğan'a da aktardım. Bu ittifak ilişkisi AK Parti'nin doğasını bozmakta ve MHP'ye oy kaçırmaya neden olacağını anlatmaya çalıştım. Bundan dolayı Bahçeli'nin bana öfkelenmesini anlarım. Ama benim anlayamadığım şey, kendileri için makamımdan ayrılmayı göze aldığım kişilerin hedefinde olmam. Benim yakınlarımın, eşimin konferansının iptal edilmesini anlayamam."

SADECE DAVUTOĞLU DÖNEMİNDE ATANDI DİYE..

15 Temmuz gecesi sokağa inip İstanbul, Ankara il başkanımız sadece 'Davutoğlu döneminde atandı' deyip, görev teslimlerde konuşmasına bile izin vermeyip atmak nedir? Beni gönülden yaralayan bir şeydir bu."

Davutoğlu sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Ben AK Parti'nin genel başkanıydım, bir an bile bir hizip düşüncesi zihnime gelse onu zihnimden atmak için her şeyi yaparım. Ben şunlar bana yakın, bunlar bana karşı diye bir tutum takınmak benim siyasi anlayışıma karşı. Ben o zaman Yüksekova'da ve Iğdır'da olan şehidimin cenazesiyle meşgulken liste tartışması gündemdeydi. Bakın manifestoyu yayımladığımda bütün AK Parti kitlesine hitap ettim. Ben onlarla yağmurda, sıcakta 2 seçim geçirdim. Ben o kitlenin yaptıkları fedakarlıkların farkındayım. Hiçbir zaman bir hizip başı olmamaya özen gösterdim. Hiçbir grup bir tarafla parti içinde bir çalışma yaptığıma şahit olmamıştır. Yazılı metinler verdim, düzeltilmesi için her şeyi yaptım."

YENİ PARTİ AÇIKLAMASI

Davutoğlu yeni parti sorusuna şu şekilde cevap verdi:

"Yeni pratik ortaya koymak gerekiyor. Eğer işler düzelmezse Yeni pratik parti kurmaktır. Konuşmaya devam edeceğim"

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA