4 Belediyeye Kayyum Atandı

Son dakika açıklaması: 4 Belediyeye kayyum ataması yapıldı. İşte Kocaköy, Kayapınar, Bismil ve Erciş Belediye Başkanlarının yerine atanan isimler.

4 Belediyeye Kayyum Atandı

Son dakika : 4 belediyeye kayyum atandı.

Veysi İpek 'in son dakika olarak aktardığı haberine göre , Diyarbakır 'da önceki gün gözaltına alınan 3 belediye başkanının yerine ve Erciş Belediye Başkanının yerine kayyum ataması yapıldığı bildirildi. 

Önceki gün Diyarbakır 'ın görevden alınan Büyükşehir Belediye Başkanı ile Kayapınar, Kocaköy ve Bismil Belediye Başkanları gözaltına alınmıştı. Haklarında devam eden terör soruşturması kapsamında gözaltına alınan bu isimlerin emniyetteki işlemleri devam ederken , 3 ilçe belediye başkanının yerine kayyum ataması yapıldı. 

Edinilen son dakika bilgilerine göre Kayapınar Belediye' sine kayyum olarak İlçe Kaymakamı Ünal Koç, Bismil Belediye Başkanlığı 'na kayyum olarak İlçe Kaymakamı Keram Süleyman Yüksel, Kocaköy Belediye Başkanlığı 'na ise İlçe Kaymakamı Yusuf Turhan getirildi. 

Geçtiğimiz gün Erciş Belediye Başkanı Yıldız Çetin 'de terör soruşturması kapsamında gözaltına alınmıştı. Hakkında açılan dava sonrası görevinden uzaklaştırılan Çetin 'in yerine İlçe Kaymakamı Buri Mehmetbeyoğlu atandı.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA