Tarih Belli Oldu: 2019 Kadın-Erkek Lise Mezunu Polis Alımı İçin Önemli Uyarılar

2019 Yılı lise mezunu polis alımı için ilk tarih belli oldu. Kadın-erkek polis alımı için ilk tarihin belli olmasının ardından kamubulteni.com 'dan önemli uyarı geldi.

Tarih Belli Oldu: 2019 Kadın-Erkek Lise Mezunu Polis Alımı İçin Önemli Uyarılar

En az lise mezunu polis alımı için tarih geçtiğimzi hafta belli oldu.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından 2019 yılı sınav takvimi geçtiğimiz hafta açıklandı. Sınav takviminin açıklanması ile birlikte lise mezunu polis alımı için tarih netleşti.

Polis Meslek Yüksek Okularına 2019 yılında en az lise mezunu adaylar arasından kadın-erkek 2500 polis alımı yapılacak. Lise mezunu polis alımı için adayların Yükseköğretim Kurumları Sınavı 'nın ilk aşaması olan TYT 'ye girmesi ve bu sınavdan baraj puanı aşması gerekiyor. TYT 'den alınan puan ile PMYO polis alımı başvurusu yapılacak. Polis olmak isteyen adaylar için kamubulteni.com olarak bu haberimizi kaleme aldık.

TABAN PUAN KAÇ?

PMYO polis alımına başvuru yapmak için adayların Temel Yeterlilik Testi 'nden en az 260 puan almış olması gerekmektedir. PMYO kılavuzunda TYT taban puanı ile ilgili şu ifadelere yer verildi:

"ÖSYM Başkanlığı tarafından o yıl içinde yapılan Üniversite Giriş Sınavında; belirlenen puan türünden ya da türlerinden ham taban puan ve üzerinde puan almış olmak. (ÖSYM Başkanlığı tarafından yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavında TYT puan türünden 260,000 (iki yüz altmış) ham taban puan ve üzerinde puan almış olmak"

260 'I AŞMANIZ YETERLİ DEĞİL

TYT 'den ne kadar iyi puan alırsanız polis olabilmeniz o kadar kolaylaşacaktır. Sınav, spor ve sözlü sınav puanları adayların ataması için hesaplanacak. Yazılı sınava şimdiden çalışmanız ve iyi bir puan almanız polis olmanızı oldukça kolaylaşacak.

TYT NE ZAMAN?

15 Haziran 2019 tarihinde TYT yapılacak. 18 Temmuz tarihinde sonuçların açıklanmasının ardından PMYO polis alımı için başvurular alınacak.

DİĞER BAŞVURU ŞARTLARI ŞU ŞEKİLDE

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
  • Lise ve dengi okul mezunu olmak.
  • ÖSYM Başkanlığı tarafından o yıl içinde yapılan Üniversite Giriş Sınavında; belirlenen puan türünden ya da türlerinden ham taban puan ve üzerinde puan almış olmak. (ÖSYM Başkanlığı tarafından yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavında TYT puan türünden 260,000 (iki yüz altmış) ham taban puan ve üzerinde puan almış olmak.)
  • Emniyet Teşkilatı personeli şehit veya vazife malulü olanların eş ve çocukları için, ÖSYM Başkanlığı tarafından o yıl içinde yapılan üniversiteye giriş sınavlarında; belirlenen puan türünden ya da türlerinden yüksekokullara girmek için yeterli asgari ham taban puanı almış olmak. (ÖSYM Başkanlığı tarafından yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavında TYT puan türünden yüksekokullara girmek için yeterli asgari 150,00 (yüz elli) ham taban puan almış olmak.)
  • 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak kaydıyla, sınavın yapıldığı yılın ekim ayının ilk günü itibarıyla 18 yaşını tamamlamış ve sınavın yapıldığı yılın 31 Aralık tarihi itibarıyla 26 yaşından gün almamış olmak,
  • Polis Okullarına alınacak erkek öğrencilerin en az 167 cm, bayan öğrencilerin en az 162 cm boy uzunluğu olacaktır. Polis Okullarına alınacak erkek ve bayan öğrencilerin 18.00-27.00 aralığında Beden Kitle İndeksi olacaktır.

Peki sizce başvuru şartları nasıl olmalı? Hangi şartlar esnetilmeli? Taleplerinizi aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

Kamubulteni.com  |  Ankara