Süleyman Soylu Yeni PÖH Alımı İçin Umut Verici Konuşmadı

Yeni dönem polis özel harekat alımı için geri sayım gittikçe uzuyor. İlan hala gelmedi ve Bakan Soylu yaptığı son açıklamada ilan için umut verici konuşmadı.

Süleyman Soylu Yeni PÖH Alımı İçin Umut Verici Konuşmadı

Yeni dönem PÖH alımı ilanı gecikiyor.

Son kez açıktan yapılacak polis özel harekat alımı için geri sayım gittikçe uzuyor. 2016 yılında yayımlanan son 10 binlik alımın ardından 3 yıla yakın süre geçti ama hala Polis akademisi Başkanlığı yeni özel harekat alımı için ilana çıkmadı.

BAKAN SOYLU EKSİK YOK AMA SÖZÜM VAR DEDİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada EGM bünyesinde şuandaki PÖH sayısının yeterli olduğunu , bir eksik olmadığını söyledi. Ancak kadın adaylara sözü olduğunı , yeni PÖH alımı yapıp kadın özel harekat polisi alımı da yapacaklarını söyleyen Bakan Soylu ilan tarihi  için hala bir açıklama yapmadı. 

AKADEMİ KADRO ÇALIŞMASI YAPIYOR

Bakan Soylu açıklamasında eksik olmadığını , ancak talimat veridğini ve teşkilat bünyesinde PÖH ihtiyacı olup olmadığnın araştırıldığını söyledi. Araştırma sonucu ilk ilan geçtiğimiz gün Nisan ayında yayımlandı ve polis memurları arasından PÖH alımı için başvurular alındı. 

Polisler arasından PÖH alımı baçvuruları tamamlandı. Başvuruların tamamlanmasının ardından spor ile diğer seçim aşamaları polis akademisi tarafından yapılacak. Bu aşamaların yapılmasının ardından sıra açıktan PÖH alımına gelecek. 

BAKAN POLİS ALIMI AÇIKLAMASI YAPTI

TGRH Haber 'e konuk olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yeni dönem polis alımlarına değindi ve yaz aylarının sona ermesi ile yeni bir 10 bin polis alımı yapacaklarını söyledi. Başvuru şartlarının esnetilmesi konusunda da konuşan Bakan Soylu, PÖH 'te başvuru şartlarını esnettikten sonra 10 binlik  alıma 300 bine yakın kişinin başvurduğunu söyledi. Ancak Bakan Soylu sadece açıklamasında bununla yetindi. Yeni PÖH alımı için tarihin belirlenip belirlenmediğini söylemedi.

Tarih belirlenmiş olsa Bakan Soylu bu açıklamasında bir detay ya da bilgi verirdi. Ancak PÖH alımı için henüz tarih belirlenmedi.

ADAYLAR DAHA FAZLA BEKLETİLMEMELİ

500 bine yakın aday PÖH alımı ilanını bekliyor. 3 yıla yakındır ilan bekleyen adaylar daha fazla bekletilmemelidir. 

PÖH ilanını bekleyen kadın-erkek diğer adaylarla bilgi alış verişi ve sohbet için TIKLAYIN

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN