POMEM Sonuçları ve 24. POMEM/PÖH Alımı İçin Kritik Değerlendirme

Polis Akademisi 23. dönem POMEM sonuçlarını hala açıklamadı. Sonuçların açıklanmaması 24. dönem POMEM alımına da etki etmektedir.

POMEM Sonuçları ve 24. POMEM/PÖH Alımı İçin Kritik Değerlendirme

23. dönem POMEM 10 bin polis alımı başvuru sonuçları henüz açıklanmadı. 

Polis Akademisi Başkanlığı, 1 Ekim ile 14 Ekim tarihleri arasında lisans ve ön lisans mezunu adaylar arasından 10 bin yeni polis alımı için başvuruları aldı. Kadın-erkek 10 bin polis alımı için başvuruların üzerinden 3 hafta geçti ama hala sonuçlar açıklanmadı. Sonuçların açıklanmaması adayları tedirgin etmeye başladı.

5 KASIM 'DA MÜLAKATLAR BAŞLAYACAKTI

Akademi kaynakları, POMEM sonuçlarının 2 Kasım günü açıklanacağını ve 5 Kasım gününden itibaren de spor mülakatlarının yapılacağını belirtmişti. Ancak 2 Kasım da , 5 Kasım da geçti sonuçlar hala açıklanmadı.

Sonuçlar bekçi mülakatları nedeniyle açıklanmadı. Normal şartlarda bekçilik mülakatlarının daha geç yapılması planlanıyordu ancak yazılı sınav sonucu erkene alındı ve 30 Ekim 'den itibaren bekçi adayları POMEM'lerde spor mülakatına alındı. Daha önce EGM tarafından yapılan mülkatlar bu yıl Polis Akademisi tarafından yapılınca POMEM mülakatları ertelendi.

YENİ POLİS ALIMLARINA DA ETKİ EDECEK

10 bin polis alımında mülakatların başlamaması yeni dönem polis alımlarına da etki edecektir. POMEM'de spor ve sözlü mülakatlar yıl sonuna kadar ancak sona erer. 22. dönem POMEM'lerin mezun olması ile yeni POMEM'ler eğitime başlayacak. Ama 22. dönem POMEM'ler , akademi tarafından yayımlanan faaliyet takvimine göre 31 Aralık günü mezun olacak. 23. dönem POMEM mülakatları ise Aralık ayı sonunda anca yapılır ve güvenlik soruşturmaları gerçekleşir.

Soruşturma takvimi de eklenince 23. dönem POMEM ile 10 bin adayın ancak Şubat gibi eğitime başlaması bekleniyor. Polis Akademisi 'nin elini çabuk tutması durumunda bu süre kısalabilir. Ancak normal sürece göre Şubat ortalarında eğitimin başlaması bekleniyor.

Bu durum yeni polis alımlarına da etki edecek. POMEM'ler eğitime başlayınca Akademi yeni polis alımı için çalışmalara başlayacak.

Bu nedenle Polis Akademisinin POMEM süreci için elini çabuk tutması gerekiyor.

Adaylar 24. dönem POMEM'in 10 bin özel harekat (PÖH) alımı olarak yapılmasını istiyor. 

YENİ POLİS ALIMLARI BU SAYFADA

Yeni dönem polis PÖH alımları kamubulteni.com 'da. İlanlar yayımlandığı anda ve POMEM sonuçları açıklandığında bildirim alarak haberdar olmak için Kamubulteni.com mobil uygulamasını indirin.

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

Kamubulteni.com  |  Ankara