POMEM Polis Alımı Yaş ve KPSS Şartı İçin TBMM'de Önemli Açıklama

MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, TBMM Genel Kurulu 'nda yaptığı konuşmada POMEM polis alımında KPSS ile yaş şartı meselelerine değindi.

POMEM Polis Alımı Yaş ve KPSS Şartı İçin TBMM'de Önemli Açıklama

TBMM 'de POMEM yaş ve KPSS puan şartı talebi.

MHP Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, TBMM Genel Kurulu 'nda önemli açıklamada bulundu. Fendoğlu genel kurulda yaptığı konuşmada polis adaylarının sesi oldu ve yaş ile KPSS şartında değişiklik yapılmasını istedi.

500 BİNDEN FAZLA ADAY 70 PUANIN ALTINDA ALDI

2018 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı Ön lisans sınavında 500 binden fazla adayın 70 puanın altında kaldırığını söyleyerek açıklamasına başlayan Fendoğlu, "POMEM alımlarında Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından lisans mezunları için 2017 veya 2018 yılları içinde yapılan KPSS lisans sınavında P3 taban puanı istenirken ön lisans mezunları için P93 puan türünden 70 taban puan istenmektedir. 4 Kasım 2018 tarihinde yapılan KPSS ön lisans sınav sonuçları 28 Kasım 2018 tarihinde açıklanmış olup 500 bin küsur aday 70 puan barajını geçememiştir." dedi.

70 TABAN PUANININ İNDİRİLMESİ GEREKİYOR

POMEM 'lere polis memuru alımında ön lisans mezunları için istenen 70 taban puanının düşürülmesi gerektiğini söyleyerek açıklamasını sürdüren Fendoğlu,  "Polis meslek eğitim merkezlerine POMEM alımlarında bulunan ön lisans mezunları için KPSS 70 puan barajını geçemeyen adaylar iki yıl beklemek zorunda kalmakla birlikte bu süre içinde polislik için yaş şartı engeline takılmaktadırlar. Bu sebeple POMEM alımlarında istenen KPSS puan şartının, lisans mezunları için istenen 70 taban puanın indirilmesi gerekiyor." dedi.

YAŞ 32 OLSUN-ÖN LİSANS KPSS HER YIL YAPILSIN

Ön lisans Kamu Personeli Seçme Sınavı 'nın , lisans mezunlarında olduğu gibi her yıl yapılması gerektiğini söyleyerek açıklamasını sürdüren Fendoğlu, yaş şartının da 32 'ye yükseltilmesini istedi ve şu ifadeleri kullandı:

"Ön lisans KPSS sınavının lisans mezunlarında olduğu gibi her yıl yapılması ve polislik yaş şartının 1 Ocak esas alınarak 32’ye çıkarılması yaşanılan eşitsizliği ve mağduriyeti giderecektir. Bu hususları dikkate alarak POMEM alım şartlarında gerekli değişikliklerin yapılması gerekmektedir."

Siz de aşağıdaki yorum kısmından yeni POMEM polis alımı hakkındaki taleplerinizi yazabilir, diğer adaylarla bilgi alış verişi yapabilirsiniz.

POMEM DUYURUSU GELDİĞİNDE İLK SİZİN HABERİNİZ OLSUN İSTİYORSANIZ MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN