Polis Alımı Yaş Şartı Değişikliği Ne Anlama Geliyor? PÖH Alımında da Yaş Değişecek mi?

Polis alımında yaş şartının değişmesi için TBMM'ye teklif sunuldu. TBMM'den geçmesi durumunda polis alımında yaş şartı değişecek. Peki yaş şartı nasıl değişecek? Tasarı ne anlama geliyor? PÖH alımında da yaş şartı değişecek mi?

Polis Alımı Yaş Şartı Değişikliği Ne Anlama Geliyor? PÖH Alımında da Yaş Değişecek mi?

POMEM polis alımında yaş şartı değişikliği için AK Parti TBMM 'ye teklif sundu.

Şu anda yürülükte olan yasada, "Lisans mezunlarından Kamu Personeli Seçme Sınavında Bakanlıkça belirlenecek taban puanı almış olanlar arasından sınavın yapıldığı yılın 31 Aralık tarihi itibarıyla otuz yaşından gün almayan erkek ve kadın adaylar arasından yönetmelikle belirlenecek şartları taşıyanlar ve sınavda başarılı olanlar polis meslek eğitim merkezlerine alınırlar. Toplam kontenjanın %20'sini aşmamak kaydıyla Bakanlıkça belirlenecek sayıda önlisans mezunu da bu fıkrada belirtilen usule uygun olarak polis meslek eğitim merkezlerine alınabilir." ifadelerine yer veriliyor. 

AK Parti 'nin ise Meclis Başkanlığı 'na sunduğu tasarıda şu ifadeler yer alıyor:

"Madde 2- 4/6/1937 tarihli ve 3201 sayılı Emniyet Teşkilat Kanununun ek 24 üncü maddesinin ikinci fıkrasında yer alan ""taban puanı almış olanlar arasından sınavın yapıldığı yılın 31 Aralık tarihi itibarıyla otuz yaşından gün almayan erkek ve kadın" ibaresi "taban puanı almış olan erkek ve kadın" şeklinde değiştirilmiştir."

BU DEĞİŞİKLİK NE ANLAMA GELİYOR?

Kadın-erkek polis alımındaki yaş şartı ile ilgili bu değişiklik ile yaş şartı tamamen İçişleri Bakanlığı ile Polis Akademisi 'ne kaldı. Yayımlanacak yeni POMEM ilanlarında yaş şartı, İçişleri Bakanlığı, Polis Akademisi Başkanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğünün belirleyeceği düzeyde olacak.

PÖH ALIMLARINI KAPSAYACAK MI?

PÖH alımları, POMEM kapsamında yapıldığı için bu yaş düzenlemesi PÖH alımlarını da ekleyecek. PÖH alım ilanlarında da yaş şartı İçişleri Bakanlığı tarafından belirlenecek.

SİZCE YAŞ ŞARTI KAÇ OLMALI?

Polis alım ilanlarını, PÖH alımı bekleyen adaylar, sizce yaş şartı kaç olmalıdır?  Haber yapmamızı ve sesinizi duyurmamızı istediğiniz talep ile düşüncelerinizi aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz. 

POMEM PÖH ALIMLARINDAN BİLDİRİM ALARAK HABERDAR OLMAK İÇİN;

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

Facebook grubumuza katılmak ve diğer adaylarla bilgi alış verişi yapmak için >>>> TIKLAYIN

Kamubulteni.com | Ankara - ÖZEL HABER