Polis Akademisi Yeni PÖH ve POMEM Polis Alımı İlan Öncesi Sevindiren Gelişmeler

PMYO polis alımında puan barajının düşürülmesi, yeni POMEM PÖH alımı öncesi adayları sevindirdi. POMEM 'de KPSS barajının 65 'e düşürülmesine kesin gözü ile bakılırken PÖH alımında da KPSS 'nin düşürüleceği bekleniyor.

Polis Akademisi Yeni PÖH ve POMEM Polis Alımı İlan Öncesi Sevindiren Gelişmeler

PMYO ilanı geldi sıra POMEM ve PÖH Alımında.

Polis Akademisi Başkanlığı geçtiğimiz gün bir duyuru yayımladı. Yayımlanan duyuruda en az lise mezunu adaylar arasından 2 bin 500 polis alımı yapılacağına yer verildi.

TYT PUANI İLE LİSE MEZUNU

Yayımlanan duyuruda , en az lise mezunu adaylar arasından , polis olarak yetiştirmek üzere öğrenci alımı yapılacağına yer verildi. Üniversitelere giriş sınavı olan YKS 'nin ilk oturumu TYT puanı ile yapılacak polis alımında baraj puan 250. 

BARAJ PUAN DÜŞÜRÜLDÜ

PMYO polis alımında  geçtiğimiz yıl baraj puanı 260 'tı. Bu yıl adayların yoğun talepleri üzerine İçişleri Bakanlığı PMYO polis alıında baraj puanı düşürdü ve 250 yaptı. 

PMYO 'DA PUANIN DÜŞMESİ POMEM VE PÖH 'TE DE DÜŞECEĞİNİN HABERCİSİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu , geçtiğimiz ay katıldığı bir televizyon programında polis özel harekat alımı yapılacağını söylemişti. En az lise mezunu adaylar arasından KPSS puanı ile alım yapılacağını söyleyen Bakan Soylu , KPSS puan şartının düşürüleceğini müjde olarak vermişti. 

Geçtiğimiz hafta Ntv canlı yayınına katılan İçişleri Bakanı, POMEM alımı için de KPSS müjdesi vermiş ama kesin bir bilgi paylaşmamıştı. Bakan Soylu açıklamasında, ön lisans mezunu POMEM polis alımında KPSS puanının 65 'e düşürülmesi için çalışmalarını yürüttüklerini söyledi. 

PMYO 'da puanın düşmesi sonrası POMEM ve PÖH alımında da KPSS Puan barajının düşecei beklentilerini oldukça arttırdı. 

PÖH ALIMI OLMAYACAK İDDİALARI

Sosyal medya üzerinde yeni PÖH alımı olmayacak iddiaları dolaşıyor. Kamubulteni.com 'a mesaj atan adaylar da bu iddiaların aslını sordu. Bakan Süleyman Soylu, açıktan PÖH alımı için ilana çıkacaklarını ve bir defa daha KPSS ile alım yapacaklarını söyledi. Ancak yeni yapılacak alımdan sonra açıktan alımların sona ermesi ve alımların EGM içerisinden yapılacağını söyledi. 

POMEM EYLÜL 'DE

İçişleri Bakanı daha önce yaptığı açıklamada, 25. dönem 10 bin POMEM polis alımı için Polis Akademisi 'nin Eylül ayının ilk günlerinde ilana çıkacağını söyledi. Ancak 24. dönem POMEM 'de sürecin sarkması nedeniyle ilanın Eylül ortaları ya da sonu gibi gelmesi bekleniyor.

KADIN-ERKEK POMEM-PÖH İLANINI BEKLEYENLER BU SAYFADA

POMEM PÖH alımını bekleyen kadın-erkek adaylar bu sayfada TIKLA KATIL

POMEM PÖH POLİS ALIMI İLANI GELDİĞİ ANDA BİLDİRİMLE İLK SİZİN HABERİNİZ OLSUN İSTİYORSANIZ MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN