Polis Akademisi Yeni PÖH Alımı Sayısı ve Beklenen Kadın-Erkek Dağılımı

Polis Akademisi Başkanlığı yeni dönem özel harekat polisi alımında kaç alım olacak? Kadın-erkek kaç polis özel harekat alımı yapılacak? İşte beklenen sayı.

Polis Akademisi Yeni PÖH Alımı Sayısı ve Beklenen Kadın-Erkek Dağılımı

Yeni dönem polis özel harekat alımı bekleniyor.

Polis Akademisi Başkanlığı bünyesine en az lise mezunu adaylar arasından yapılacak özel harekat polisi alımı için geri sayım devam ediyor. Geçtiğimiz gün bir panelde açıklamada bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yeni dönem özel harekat polisi alımı için çalışmaların başladığını aktardı. İhtiyaç analizi için talimat verdiğini, Polis Akademisinin de ihtiyaç analizine başladığını söyleyen Bakan Soylu, alım sayısı hakkında tüyolar verdi.

YENİ ALIMDA 10 BİN ZOR

Bazı haber siteleri , yeni dönem özel harekat polisi alımında sayının 10 bin 700 olacağını söylüyor. Ancak bakan Soylu, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada, "Arkadaşlarımız şimdi bir ihtiyaç analizi yapıyorlar. Ama bizim bir 10 bin civarında yeniden bir polis özel harekat alımı planlaması yapmamız , kadrolarımız açısından çok kolay değil." dedi.

Bakan Soylu 'nun bu açıklamasına baktığımızda 10 bin özel harekat alımı, ihtiyaç olmadığı için hayal gibi duruyor.

KAÇ ALIM YAPILACAK?

Yeni PÖH alımı için sayı henüz net değil. Ancak 15 ve 17. dönem POMEM kapsamında yapılan özel harekat polisi alımlarına baktığımızda 4 ve 5 bin özel harekat alımı yapıldığı görülüyor. Buna göre yeni dönem alımında da 5 bin civarı özel harekat polisi alımı yapılması bekleniyor.

Kontenjan 5 bin olarak açılırsa bunun 4 bini erkek, bini kadın adaylar arasından alınacak. 

Siz de aşağıdaki yorum kısmından yeni PÖH alımı hakkındaki taleplerinizi yazabilirsiniz. 

PÖH ALIM İLANI GELDİĞİ İLK SİZİN HABERİNİZ OLSUN İSTİYORSANIZ AŞAĞIDAKİ LİNKLERDEN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN