Polis Akademisi PÖH Alımında KPSS Şartı 2019

En az lise mezunu adaylar arasından polis özel harekat alımı için duyuru gelmişti. Peki lise mezunu PÖH alımında KPSS şartı olacak mı ? Olursa puan sınırı kaç olacak? İşte detaylar ve son bilgiler.

Polis Akademisi PÖH Alımında KPSS Şartı 2019

Polis Özel Harekat alımında KPSS şartı kaç olacak?

Bilindiği üzere İçişleri Bakanı Süleyman Soylu geçtiğimiz aylarda kadıın PÖH alımı olacağını ifade etmişti. Bakan 'ın bu açıklamasının ardından beklenen duyuru geçtiğimiz gün geldi ve 2019 yılı polis özel harekat alımı açıklaması Polis Akademisi Başkanlığı resmi internet sitesi üzerinden yayımlandı. 

Yayımlanan duyuruda 500 kadın PÖH alımı ile ilgili şu bilgilere yer verildi:

"Polis Akademisi Başkanlığına bağlı Polis Meslek Eğitim Merkezlerine 25. Dönem POMEM Özel Harekat branşında yetiştirilmek üzere en az lise veya dengi okul olmak üzere, önlisans, lisans veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt dışındakim yükseköğretim kurumlarından mezun olanlardan (500) kadın öğrencinin alımı yapılacaktır.

Ön başvuru tarihleri ve sınava ilişkin diğer esaslar daha sonra Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sitesinden (www.pa.edu.tr) ilan edilecektir."

BAŞVURULAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Akademi resmi sayfasında duyurunun yayımlanmasından sonra ilan metni ve başvuru tarihleri duyurusu beklenmeye başladı. İlanın başvuru şartları ve tarihlerinin 15 gün içinde akademi resmi sayfasından duyurulması ve Eylül 'ün 3-4 'üncü haftasında başvuruların alınmaya başlaması bekleniyor.

KPSS ŞARTI OLACAK MI?

Akademi sayfasından yayımlanan duyuruda KPSS şartına yer verilmedi. Sadece alımın en az lise mezunu adaylar arasından yapılacağına yer verildi. Süleyman Soylu ise daha önce yaptığı açıklamada özel harekatçı alımında KPSS şartının olacağını ifade etmiş , ancak puanın düşeceğini müjde olarak verelim demişti.

15 ve 17. dönem POMEM 'lerde de özel harekatçı alımı olmuştu. KPSS ile yapılan bu alımlarda puan sınırı 50 'ydi. Ancak 25. dönem PÖH alımında kaç olacağı belli değil. Başvuru kılavuzu yayımlanınca KPSS puan sınırı netlik kazanacak.

KPSS ŞARTI OLMASIN TALEBİ

19. dönemde 10 bin erkek PÖH alımı KPSS şartsız olmuştu. Bu alımdan sonra Bakan Soylu 'ya hiç. kadın alımı yapılmadığı söylendi ve Soylu , kadın PÖH alınacağı sözünü verdi. 10 bin erkek alımının KPSS şartsız yapılması ve kadınlara kontenjan ayrılmaması nedeniyle on binlerce aday , KPSS şartının aranmamasını istiyor.

PÖH alımında bilgi alış verişi için >>> TIKLA KATIL

PÖH BAŞVURU KILAVUZU YAYIMLANDIĞINDA VE TARİHLER NET ŞEKİLDE BELLİ OLDUĞUNDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN