Polis Akademisi 2019 PÖH Alımında Değişiklik Yaptı

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından bir duyuru yayımlandı. Önceki gün yayımlanan duyuruda polis özel harekat alımı sürecinde değişiklik yapıldığı bildirildi. İşte detaylar.

Polis Akademisi 2019 PÖH Alımında Değişiklik Yaptı

PÖH alımında değişiklik.

Polis Akademisi Başkanlığı 2019 yılı 500 kadın özel harekatçı alımı için duyuru geçtiğimiz aylarda yayımlandı ve başvurular alındı. Başvuruların alınması sonrası sonuçlar dün açıklandı. Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada parkura ve sınav giriş yerleri duyuruldu.

PARKUR

Polis özel harekat alımında parkur şu şekilde;

Diğer PÖH adaytarı bu sayfada >> TIKLA KATIL

2016 yılında yapılan erkek polis özel harekat alımında 42 saniye 100 puan iken 50 saniye 60 puandı. Kadın zel harekat alımında parkurda bazı değişiklikler oldu ve saniye sınırı 40 'a çekildi.

40 saniye ve daha aşağısında parkuru bitirenlere 100 puan verilecek. Parkurda 48 saniye yapanlara 60 puan verilecek. Daha yukarı yapan adaylar ise elenecek.

SÖZLÜ MÜLAKAT DEĞİŞİKLİĞİ

Akademi 'den dün yayımlanan duyuru şu şekilde;

25. Dönem Özel Harekat Kadın Polis Meslek Eğitim Merkezleri (POMEM) Giriş Sınavına Katılacak Adayların Ön Sağlık Kontrolü, Fiziki Yeterlilik ve Mülakat Sınav Merkezleri ile Tarihleri Açıklandı.

25. Dönem Özel Harekat POMEM Giriş Sınavı kapsamında adaylar şahsen başvuru ve evrak teslimi işlemlerini gerçekleştirecekleri, aday değerlendirme ve seçme sınavına katılacakları başvuru ve sınav merkezlerini T.C. kimlik numaraları ve e-Devlet kapısı şifreleri ile www.pa.edu.tr internet adresinden sorgu yapmak suretiyle öğreneceklerdir.  İlan edilen sınav tarihi ve sınav merkezinde adaylara ön sağlık kontrolü, fiziki yeterlilik sınavı ve mülakat uygulanacaktır. Ayrıca adaylara posta yolu veya değişik iletişim araçları ile sınav giriş belgesi gönderilmeyecektir. İnternetten yapılan sınav giriş duyurusu tebliğ niteliğindedir. 

Daha önce yapılan PÖH alımında sözlü mülakat ayrı bir tarihte yapılırken dün yayımlanan duyuruda ön sağlık, spor ve sözlü mülakatların art arda yapılacağına yer verildi. 

PÖH POLİS ALIMLARINDAN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN