Polis Akademisi 13 Bin Polis Alımı Yapacak (POMEM)

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu , yaptığı son açıklamalarda 13 bin polis alımı yapılacağını söyledi. İşte gelen son polis alımı açıklaması ve detaylar.

Polis Akademisi 13 Bin Polis Alımı Yapacak (POMEM)

13 bin polis alımı yapılacak.

Best Fm 'de yayımlanan  "Adem Metan Show" programına telefonla bağlanan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, gündeme ilişkin konuları değerlendirirken polis haftası vesilesi ile tüm polisleri kutladı ve başarılar diledi.

Türk Polis Teşkilatı 'nın 174. kuruluş yıl dönümünü kutlayan Soylu, polislerin fedakarca büyük bir mücadele verdiğini söyledi.

Hain terör örgütü FETÖ 'nün 15 Temmuz günü gerçekleştirdiği  darbe girişimine değinerek sözlerini sürdüren Bakan Soylu, "Üç yıla yaklaşacak. Bu zaman dilimi içerisinde Türk Polis Teşkilatı, bunun kendi içerisinden ayıkladıklarıyla beraber ve o tarihten itibaren de bunun eksikliğini çekmedi. Tam tersi, birlik ve beraberlik içerisinde oldu. Bir çalışırken dört çalışmaya başladı. Vatandaşımıza 'Sen mahsun olma, biz bu meseleyi çözeceğiz.' mesajını verdi." dedi.

BAŞARININ DORUĞUNDA

Son 2 buçuk yıl içinde Türk Polis Teşkilatı 'nın asayiş olaylarında, terör örgütleri ile FETÖ ile ve suçla mücadelede ciddi bir gelişme gösterdiğini söyleyen Bakan Soylu, polis teşkilatının bugün yaklaşık 100 ülkeye bilgi, birikim, tecrübe ve teknolojik altyapı verdiğini, bu ülkelerin içerisinde Avrupa, Güney Amerika, Orta Doğu ülkeleriyle dünyanın en gelişmiş ülkelerinin bulunduğunu söyledi.

POLİSLERİN ÇALIŞMA SAATLERİ

Polislerin çalışma saatlerine de değinen Bakan Soylu , çalışma şartlarının şimdi kolay olmadığını söyleyerek "15 Temmuz'un akabinde polislerimiz, 12 saat çalışıp, 12 saat dinleniyorlardı. 12-12 çalışmak esas itibarıyla konsantrasyonu ortadan kaldırır. Hem sosyal hayatı da ortadan kaldırdı ama polis teşkilatımız gıkını çıkarmadı. Türkiye'yi o durumdan çekti aldı. Şimdi ilk önce 12-24'e döndü çalışma saatleri. Hedefimiz, 8-24. 8 saat çalışıp 24 saat dinlenecekler." ifadelerini kullandı.

13 BİN POLİS ALINACAK

Karakollarda yeni bir düzenleme yaparak güven masaları oluşturduklarını ve buraya yaklaşık 3 bin kadın personel alacaklarını ifade eden Soylu, karakollarda çalışan bütün personele çeşitli konularda eğitim verdiklerini belirtti. Bakan Soylu 25. dönem POMEM'de 10 bin polis alımı yapılacağını söylemişti. 24. dönem POMEM 'le birlikte bu yıl 13 bin polis daha yapılacak. 

Önlerindeki dönemde polislikte özellikle değişim, eğitim ve takip dönemi olacağını anlatan Soylu, bunu sağlayarak vatandaş memnuniyetini en üst seviyeye çıkaracaklarını ifade etti.

PÖH MÜ OLACAK?

25. dönem POMEM 'in polis memuru olarak mı yoksa PÖH olarak mı yapılacağı henüz belli değil. Söz konusu açıklamanın önümüzdeki haftalarda gelmesi bekleniyor. Siz de aşağıdaki yorum kısmından alım hakkındaki taleplerinizi yazabilirsiniz.

POLİS ALIMI İLANI GELDİĞİ ANDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK TIKLAYIN

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN