Polis Akademisi 10500 Bekçi Alımı Şartlarında Değişiklik İsteyenler Dikkat!

Mart ayında yayımlanması beklenen 10 bin 500 bekçi alım ilanı için on binlerce aday başvuru şartlarının esnetilmesini istiyor. Peki şartların değişmesini isteyen adaylar ne yapacak? İşte adayların izlemesi gereken yollar.

Polis Akademisi 10500 Bekçi Alımı Şartlarında Değişiklik İsteyenler Dikkat!

10 bin 500 bekçi alımı için geri sayım devam ediyor. Adaylar bazı başvuru şartların değişiklik yapılmasını istiyor.

7 bin bekçi alımı süreci geçtiğimiz gün açıklanan sonuçlarla birlikte son aşamaya gelindi. 7 bin aday, Ocak ayında eğitime alınacak ve Mart ayında iş başı yapacak. Bu alımda sürecin tamamlanmasının ardından Polis Akademisi Başkanlığı 10 bin bekçi alımı için ilana çıkacağını daha önce söylemişti. Bu açıklamanın ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bir açıklama yaptı ve alım sayısının 10 bin 500 olduğunu belirtti.

Bakan 'ın sayı arttı müjdesinin ardından on binlerce aday, yeni bekçi alımında başvuru şartların esnetilip esnetilmeyeceği konusunu araştırmaya başladı. Kamubulteni.com 'a mesaj yolu ile ulaşan adaylar, mezuniyet, yaş, askerlik, ikamet gibi şartlarda bazı değişiklikler yapılmasını istediklerini ifade ettiler. Biz de Kamubulteni.com olarak adayların bu taleplerini daha önce haber yapmıştık. Bu haberimizi ise başvuru şartlarının esnetilmesini isteyen adaylar için yazdık.

MEVCUT ŞARTLAR NELER?

Bekçi alımı yönetmeliğinde, bekçi alımı için mevcut şartlar şu şekildedir:

  • Türk vatandaşı olmak,
  • İlkokulu bitirmiş olmak,
  • Askerlik ödevini bitirmiş olmak,
  • 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak kaydıyla, başvuru tarihi itibarıyla 18 yaşını tamamlamış ve 31 yaşından gün almamış olmak,
  • Ağır hapis veya altı aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile zimmet, ihtilas, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanmak, dolanlı iflas veya yüz kızartıcı başka bir fiilden dolayı hapis cezasından hükümlü bulunmamak,
  • Kamu haklarından mahrum olmamak, kamu hizmetlerinden mahrumiyet cezası ile mahkûm bulunmamak,
  • Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak,
  • Sağlık Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak,
  • Adayın kendisinin ve evli ise eşinin; genelev, birleşme yeri, randevuevi, tek başına fuhuş yapılan konut ve benzeri yerlerde çalışmış veya aracılık ve bekleyicilik fiillerinde bulunmamış olmak, genel ahlak ve edebe aykırı mahiyette her türlü yazılı, sesli ve görüntülü eserleri, kaydedildiği materyale bakılmaksızın üretmek ve satmaktan veya kumar, uyuşturucu veya uyarıcı madde nedeniyle, hakkında herhangi bir adli veya İdari soruşturma veya kovuşturma devam ediyor olmamak, bunlardan dolayı İdari yaptırım uygulanmamak veya bu işler nedeniyle hüküm giymemiş olmak,
  • Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak,
  • Sağlık Yönetmeliği hükümleri hariç, herhangi bir nedenle polis eğitim kurumlarından çıkarılmamış olmak,
  • Terör örgütleri ile bu örgütlerin legal veya illegal uzantılarının eylemlerine, toplantılarına, yürüyüş ve mitinglerine karışmamış, desteklememiş ve katılmamış olmak,
  • Başvuru tarihinde herhangi bir siyasi partiye veya siyasi partilerin yan kuruluşlarına üye bulunmamak,

Yönetmelikte bu şartlara aşağıdaki madde eklenmiştir:

(2) Birinci fıkranın (b) bendinde belirtilen eğitim düzeyi için gerektiğinde İçişleri Bakanlığınca üst sınır belirlenebilir.

Bu maddede olduğu gibi son bekçi alımları lise düzeyinden oldu. Ancak Adaylar yeni alımn ilkokul mezunu adaylar arasından yapılmasını istiyor.

ŞARLARIN DEĞİŞMESİ İSTEYEN ADAYLAR NE YAPMALI?

Bekçi alımında şartların değişmesini isteyen adaylar BİMER, CİMER 'e yoğun şekilde mesaj yağdırıyor. Bu adreslerin yanı sıra İçişleri Bakanlığı 'nın aşağıdaki e mail adreslerine gönderilecek öneriler, dikkat çekmesi durumunda bir çalışma yapılabilir.

Alıma aylar kala atacağınız mesajlar daha etkili olacaktır. Zira ilan yayımlandıktan sonra şartların değişmesi zor.

Özellikle Personel Genel Müdürlüğü ile EGM'ye atılacak değişilik talepleri, dikkat çekebilir.

BEKÇİ ALIM İLANI YAYIMLANDIĞI ANDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN AŞAĞIDAKİ LİNKLERDEN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

Facebook grubu için >>>>TIKLAYIN