PAEM-PÖH Alımına Başvuran Adaylar 26. Dönem POMEM'e Başvurabilir mi?

25. dönem POMEM ilanının gelmesinin ardından en çok merak edilen konu , PÖH PAEM alımına başvuru yapanların bu ilana başvuru yapıp yapamayacağı konusu oldu.

PAEM-PÖH Alımına Başvuran Adaylar 26. Dönem POMEM'e Başvurabilir mi?

PÖH ve PAEM alımına başvuranlar 26. dönem POMEM 'e başvurabilecek mi?

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda en az ön lisans mezunu adaylar arasından 7 bin polis alımı yapılacağına yer verildi. POMEM ilanının yayımlanmasının ardından PÖH ve PAEM alımına başvuru yapan  binlerce aday , bu ilana da başvuru yapıp yapamayacağını araştırmaya başladı. Biz de Kamubulteni.com olarak bu haberimizde adayların akıllarındaki bu soru işaretlerini yanıtlamak üzere haberimizi kaleme aldık.

7 BİN POLİS ALINACAK

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yayımlanan 26. dönem POMEM duyurusunda lisans ve ön lisans mezunu adaylar arasından 7 bin kadın erkek polis alınacağına yer verildi. Yayımlanan duyuruya baktığpımızda mezuniyete ve cinsiyete göre sayı dağılımı şu şekilde;

Lisans mezunu

  • 5.040 erkek,
  • 560 kadın,

Önlisans mezunu

  • 1.260 erkek,
  • 140 kadın

KPSS ŞARTI

26. dönem POMEM alımına başvuru yapacak adaylarda , lisans mezunlarından en az 60, ön lisans mezunlarından 65 KPSS şartı istenmektedir. 

PÖH - PAEM ALIMINA BAŞVURANLAR MÜRACAAT EDEBİLİR Mİ?

25. dönem POMEM 500 kadın PÖH alımına başvuru yapan, PAEM 2 bin komiser yardımcısı alımına başvuru yapan adaylar 26. dönem POMEM 7 bin polis alımına da başvuru yapabilir.

Kadın*erkek diğer adaylarla bilgi alış verişi için >>  TIKLA KATIL

POLİS ALIMI BAŞVURU EKRANI AÇILDIĞINDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN