Özel Harekat Alımında Mezuniyet Kesinleşti-Peki Yeni PÖH Alımında KPSS Kaç Olacak?

Yeni dönem Polis Özel Harekat alımı için açıklama gelmişti. Açıklamada mezuniyet ve KPSS şartları hakkında Bakan Soylu bilgi verdi. İşte PÖH alımına ilişkin son bilgiler ve ilan ile ilgili detaylar.

Özel Harekat Alımında Mezuniyet Kesinleşti-Peki Yeni PÖH Alımında KPSS Kaç Olacak?

Polis Akademisi PÖH alımında mezuniyet şartı kesinleşti. Peki KPSS puan sınırı kaç olacak?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada , kadın polis özel harekat alımı için çalışmaların devam ettiğini dile getirmişti. Açıktan PÖH alımını azaltacaklarını söyleyen Bakan Soylu, özel harekat polisi olmak isteyen adayların normal polisliğe girmesi ve meslek içinden özel harekat branşına geçmelerini tavsiye etti. 

Süleyman Soylu bu açıklamasının ardından , kadınlara PÖH alımı için sözü olduğu , EGM bünyesinde 2025 bin civarında özel harekat polisi olduğunu belirten Bakan, Polis Akademisi Başkanlığı 'nın PÖH alımı için çalışmalarını yürüttüğünü ifade etti. 

Açıktan PÖH alımı için bundna sonra , ciddi şekilde ihtiyaç olursa ilana çıkacaklarını söyleyen Bakan Soylu ,alım için tarih vermedi.

KPSS OLACAĞI VE MEZUNİYET ŞARTI KESİNLEŞTİ

Süleyman Soylu yaptığı son dakika açıklamasında polis özel harekat alımının lise mezunu adaylar arasından olacağını ifade etti. Alımda KPSS şartının aranacağını söyleyen Bakan Soylu , KPSS puan sınırının kaç olduğunu söylemedi.

15 ve 17. DÖNEM POMEM PÖH ALIMINDA KPSS ŞARTI VARDI

15 ve 17. dönem POMEM kapsamında Polis Akademisi Başkanlığı 'na binlerce özel harekat polisi alımı yapıldı. Önceki dönemlerde lisans mezunu adaylar arasından yapılan PÖH alımı 50 KPSS ile yapılmıştı.

Lisans mezunu olanlar 15 ve 17. dönemde 50 KPSS puanı ile PÖH alımlarına başvuru yapmıştı. 

Yeni PÖH alımında ise KPSS puanının 50 mi olacağı yoksa daha yüksek mi olacağı bilinmiyor. Puan sınırı İçişleri Bakanlığı Polis Akademisi Başkanlığı tarafından belirlenecek.

On binlerce aday ise PÖH alımında , 2016 yılında yapılan 10 bin alımdaki gibi KPSS şartı aranmamasını istiyor. 

PÖH BEKLEYEN KADIN-ERKEK ADAYLAR BU SAYFADA

PÖH alımını bekleyen kadın-erkek adaylarla bilgi alış verişi için TIKLAYIN

iLAN geldiği anda bildirimle haberdar olmak için mobil uygulamamızı indirin.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN