O Adaylara Kötü Haber: 2 Bin 500 Polis Alımı Açıklaması Geldi

Polis Akademisi Başkanlığı POMEM ve PAEM duyurusu yayınladı. Yayınlanan duyuruda 2500 polis alımına rekor düzeyde başvuru geldiğine yer verildi. İşte detaylar.

O Adaylara Kötü Haber: 2 Bin 500 Polis Alımı Açıklaması Geldi

Kadın-erkek 2500 PÖH-PAEM polis alımına rekor başvuru.

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından bir duyuru yayınlandı. Yayınlanan duyuruda 25. dönem POMEM 500 kadın özel harekat polisi alımı ile 2000 PAEM komiser yardımcısı alımı başvuru süresinin uzatıldığına yer verildi. 

Akademi 'den yayınlanan duyuruda şu ifadelere yer verildi:

"Ais.pa.edu.tr adresi üzerinden E-Devlet şifreleri ile yapılan, 25.Dönem POMEM (Kadın Özel Harekat) Giriş Sınavı ve 2019-2020 Eğitim – Öğretim Döneminde Polis Amirleri Eğitimi Merkezi (Paem) Müdürlüğü Lisans Mezunu Komiser Yardımcısı Adayı Öğrenci Alımı sınavı işlemleri, sistem üzerindeki başvuru yoğunluğu sebebiyle, 27.09.2019 tarihi 17.00 saatine kadar HALK BANKASI’na başvuru ücreti yatıran adayların, internet üzerinden 29.09.2019 tarihinde saat 23.59’a kadar başvuru işlemlerini tamamlayabileceklerdir."

REKOR BAŞVURU GELDİ

Özel harekat polisi alımının en az lise mezunu adaylar arasından yapılması ve KPSS 'nin lisans için 60, lise ön lisans için 65 olması nedeniyle ilana yüz binden fazla kişinin başvuru yapması bekleniyordu. 

Başvuru sayısı açıklanmadı ama , Akademi 'den yayınlanan son dakika duyurusu PÖH alımına rekor düzeyde başvuru olduğunu gösteriyor. 

PAEM 'E DE YOĞUN İLGİ

2018 yılında yapılan KPSS 'den sonra ilk PAEM komiser yardımcısı alımı için ilan yayınlandı. 70 KPSS ile lisans mezunu adaylar arasından yapılan komiser yardımcısı alımına da mülakata 20 bin kişi çağrılacak.

Kılavuzda konu ile ilgili şu ifadelere yer verildi:

"Ön başvurusu alınan erkek ve kadın adaylar ayrı ayrı olmak üzere en yüksek puandan en düşük puana doğru sıralanır. Alınacak erkek ve kadın öğrenci kontenjanının en fazla on katına kadar aday için şahsen müracaatta bulunmak üzere randevu bilgilerini gösterir sınav giriş belgesi düzenlenir. Giriş belgeleri www.pa.edu.tr adresi üzerinden yayınlanacaktır."

PÖH alımında kontenjan yoktur. Başvuru yapan ve başvuru şartları uyan tüm adaylar mülakatlara çağrılacak. 

BAŞVURU ŞARTLARI ESNETİLECEK TALEPLERİ

PÖH alımına başvuru yapmak isteyen binlerce kişi KPSS sınırının kaldırılmasını ya da düşürülmesini istiyordu. Başvuru sayısının az olması durumunda bu mümkün olabilirdi. Ancak rerkor düzeyde başvuru olması nedeniyle başvuru şartları esnetilmeyecek. 

KADIN-ERKEK POLİS ADAYLARI BU SAYFADA

Bilgi alış verişi için >>> TIKLA KATIL

PÖH-POMEM-PAEM ALIMLARINDAN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN