Lise Mezunu Kadın-Erkekler Bu 4 Yolla PÖH Olabilir-İşte Özel Harekat Polisi Alımı Yolları

Polis Akademisi Başkanlığı EGM bünyesine PÖH alımları son kez kadın adaylar arasından yapılacak. Kamubulteni.com 'a mesaj atan adaylar ise nasıl PÖH olabileceklerini sormaya başladı. İşte detaylar.

Lise Mezunu Kadın-Erkekler Bu 4 Yolla PÖH Olabilir-İşte Özel Harekat Polisi Alımı Yolları

Lise mezunu adaylar nasıl özel harekatçı olur?

Yüz binlerce gencin hayalini kurduğu meslek olan polis özel harekat. Kamubulteni.com 'a yoğun şekilde mesaj atan lise mezunu adaylar , nasıl polis özel harekat olabileceklerini sordu. Biz de lise mezunu adayların polis özel harekat olması için izleyecekleri adımlara haberimizde yer verdik.

LİSE MEZUNLARINA PÖH OLMA YOLU 2016 'DA AÇILDI

OHAL kapsamında yayımlanan KHK 'da polis özel harekat alımı için mezuniyet şartı liseye indirildi ve 10 bin PÖH alındı. Ancak bu alıma sadece erkek adaylar başvuru yapabildi. Yoğun şekilde istek  gelmesi sonrası İçişleri Bakanı Süleyman Soylu , kadın adaylar arasından polis özel harekat alımı yapılacağını müjdesini verdi. Ancak Bakan, tarih vermedi.

AÇIKTAN SON KEZ ALIM

Bakan Soylu açıklamasında, son kez açıktan özel harekatçı alımı için ilana çıkacaklarını , bu alımdan sonra polis memurları ve komiserler arasından özel harekatçı alımı yapacaklarını söyledi.

EĞER EKSİK OLURSA AÇIKTAN ALIM TEKRAR MÜMKÜN

Bakan Soylu , bir daha ciddi bir eksik olması durumunda açıktan özel harekat alımı için ilana çıkabileceklerini , ciddi bir sayıda eksik olmaması durumunda alımların EGM içinden yapılacağını söyledi. 

PMYO 'YA BAŞVURU YAPIN

Başvurusu devam eden 2 bin 500 PMYO polis alımına başvuru yaparak 2 yıl eğitim gördükten sonra EGM bünyesinde polis olarak göreve başlayabilir , daha sonra meslek içi PÖH alımı olduğunu özel harekat branşına geçebilirsiniz. TYT 250 puan şartı ile yapılan polis alımının detayları ve başvuru ekranı için TIKLAYIN

ÖN LİSANS VEYA LİSANS BİTİREREK POMEM 'LERE BAŞVURU YAPIN

Lise mezunu sadece kadın PÖH olacak. KPSS ile yapılacak alıma başvuru yapamayacak adaylar, lisans ve ön lisans bölümler okuyarak KPSS 'ye girebilir ve her yıl yapılan POMEM polis alımlarına başvuru yapabilirsiniz. 

POMEM polis alımına başvuru yaparak EGM'ye geçtikten sonra meslek içi yapılan özel harekat alımlarına başvuru yapabilirsiniz.

PAEM ALIMLARI İLE

Lisans mezunu KPSS 70 şartı ile yapılan komiser yardımcısı alımlarına başvuru yaparak EGM'ye girebilir ve meslek içi yapılan PÖH alımlarına başvuru yapabilirsiniz.

KADIN-ERKEK PÖH ADAYLARI BU SAYFADA

PÖH alımını bekleyen kadın-erkek adaylar bu sayfada >> TIKLA-KATIL

TÜM POLİS ÖZEL HAREKAT ALIMLARINDAN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN..

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN