Komiser Yardımcısı Alımlarıyla İlgili Dava- O Şart Kaldırılsın

Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı Komiser Yardımcılığ giriş sınavına ilişkin disiplin cezası almamış olma şartını öngören ilgili yönetmelik maddesinin iptali için Danıştay'a dava açıldı.

Komiser Yardımcısı Alımlarıyla İlgili Dava- O Şart Kaldırılsın

Memurlar.net'te yer alan habere göre, 657 sayılı DMK'nın 125. Maddesinin (C) bendinde, memurun brüt aylığından 1/30 ile 1/9 arasında kesinti yapılmasını gerektiren durum ve eylemler, aynı maddenin D bendinde ise eylemin ağırlık derecesine göre memurun bulunduğu kademe ilerlemesinin 1-3 sene durdurulmasını gerektiren eylem ve durumlar sayılmış, kanunun 'Uygulama' başlıklı 132. maddesinin 4. fıkrasında kendilerine disiplin cezası olarak aylıktan kesma ya da kademe ilerlemesini durdurma cezası verilenlerin, Valilik, Büyükelçilik, Müsteşar, Müsteşar yardımcılığı, Genel Müdür, Genel Müdür yardımcılığı ve Daire Başkanlığı görevlerine atanamayacakları öngörülmüş, böylece kanun ile aylıktan kesme ya da kademe ilerlemesini durdurma cezası alanların atanamayacakları görevler sınırlı olarak sayılmış bulunuyor.

Danıştay'ın daha önce verdiği kararlarda, "Yönetmelik maddesinde görevde yükselme suretiyle atanacak personel için 657 sayılı Yasanın 125. maddesinin (C) ve (D) bentlerine göre ceza almamış olma koşulu getirilmiş ise de, anılan madde ile 657 sayılı Yasanın yukarıda sözü edilen 132. Maddesinde sayılan görevler dışında kalan görevler için de bu koşulun getirilmesinde yasa hükmünün kapsamını genişletici nitelikte, Yasaya aykırı düzenleme yapıldığı açıktır, tespiti yapılmıştı" söz konusu durumun Emniyet çatısı altında hali hazırda görev yapan Komiser yardımcılığı sınavına girmek isteyen 20 bin personel için emsal karar teşkil edileceği belirtilip, ilgili kararın iptali için  Danıştay'a başvuruldu.

Kaynak: https://www.memurlar.net/haber/795123/komiser-yardimciligina-giriste-yer-alan-sinirlayici-hukme-dava-acildi.html