İşte EGM 35 Bin Polis Alımı Tarihleri (PÖH-POMEM-PMYO-PAEM Alımı)

2019 Yılında Emniyet Genel Müdürlüğüne 35 bin polis alımı yapılacak. Peki bu alımların tarihleri ne zaman? Kaç polis memuru, PÖH, komiser yardımcısı alımı yapılacak?

İşte EGM 35 Bin Polis Alımı Tarihleri (PÖH-POMEM-PMYO-PAEM Alımı)

2019 yılı polis alımı tarihleri.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, daha önce yaptığı açıklamada 2019 yılında 35 bin polis alımı yapacaklarını söylemişti.

Bakan Soylu açıklamasında POMEM (PÖH, polis memuru), PMYO ve PAEM kapsamında 2019 yılında 35 bin polis memuru alımı yapılacağını söyledi. Bu açıklamasında Soylu açıklamasını şu şekilde yaptı:

“Özellikle 15 Temmuz ve arttaki adi yapılanmanın güvenlik ünitelerimizde yarattığı tahribatı kapatıp artıya geçmeye çalışıyoruz. Emniyet teşkilatımızdaki personel sayımıza 15 Temmuz sonrasındaki süreçte ülke genelinde 68 bin 779 yeni polis ekledik. Yalnız İstanbul’da 17 bin 465 polis dostumuzu misyona başlattık. Bugün 21. yarıyıl mezunlarımızla beraber bu sene için 18 bin 426 evladımız emniyet teşkilatımıza katılmış olacak. Sene sonuna kadar 25 bin 500 karakter daha alım tasarlıyoruz. İnsallah önümüzdeki sene de 35 bin yeni talebe alacağız.”

POLİS ALIMI KADRO DAĞILIMI

Polis alımları her yıl yapılmaktadır. Bu yıl yapılan alımlara baktığımızda önümüzdeki yıl polis alımında sayı dağılımının şu şekilde olması bekleniyor:

  • POMEM-PÖH: 30 bin.
  • PMYO: 2500
  • PAEM: 2500-3000

POLİS ALIMI TARİHLERİ

2019 yılı polis alımı tarihleri netleşmedi. Ancak bu yıl yapılan alımlara bakıldığında 2019 yılında yapılacak polis alımlarının tarihlerinin şu şekilde olması bekleniyor:

PMYO ALIMI

PMYO  'lara 2500 polis alımı yapılacak. PMYO polis alımları her yıl üniversiteye giriş sınavlarının hemen ardındna yapılır. 2019 YKS Haziran 'da yapılacak ve alım Haziran sonu ile Temmuz ayında yapılacak.

PAEM ALIMI

Komiser yardımcısı alımları için adaylar biraz bekleyecek. 2018 yılı PAEM alımı süreci hala devam ediyor. Bu alımın sona ermesi, adayların eğitime başlaması sonrası yeni PAEM alımı için ilana çıkılması bekleniyor. 2019 'da PAEM alımının Temmuz-Ağustos döneminde yapılması bekleniyor.

POMEM ALIMI

2019 'da 30 bin POMEM polis alımı yapılması bekleniyor. Bu alımda 20 bin üniversite mezunu polis memuru alımı, 10 bin PÖH alımı yapılması bekleniyor. 3 aşamada yapılacak alımlar için ilk ilanın Şubat-Mart, diğer ilanın Temmuz, son POMEM alımının da Ekim'de olması bekleniyor. 

İLANLAR, POLİS ALIMI HAKKINDA KULİS HABERLERİ BU SİTEDE OLACAK

Polis PÖH ve tüm alımlar Kamubulteni.com da olacak. Siz de aşağıdaki linklerden ücretsiz olarak mobil uygulamamızı indirin ve ilanlardan bildirim alarak haberdar olun.

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

Facebook grubumuza katılmak ve diğer adaylarla bilgi alış verişi yapmak için >>>>TIKLAYIN

Kamubulteni.com | Ankara - ÖZEL HABER