Erdoğan Açıkladı: Kadın-Erkek Jandarma ve Polis Alımı İçin Önemli Düzenleme

Kadın-erkek Jandarma ve polis alımında önemli bir düzenleme yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan , açıkladığı yargı reformu strateji belgesinde jandarma ve polis alımında bir detaya yer verdi.

Erdoğan Açıkladı: Kadın-Erkek Jandarma ve Polis Alımı İçin Önemli Düzenleme

Önceki gün açıklanan yargı reformu paketinde jandarma ve polis alımındaki detay.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün yargı reformu paketini açıkladı. Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanan ve yargıda ciddi değişiklik yapılmasını öngören reform paketinde dikkat çeken hususlardan biri de Jandarma ve polis alımındaki düzenleme olacak. 

ÖNCEKİ GÜN AÇIKLANDI

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ,önceki gün düzenlenen  programda , söz konusu reform paketinin detaylarını açıkladı.

Yargıda önemli ve köklü değişiklikler yapılmasını öngören paket ile artık hakim ve savcılara ihtisaslaşma geldi. Savcılar ile hakimler sadece ihtisasını yaptıkları alanda çalışacak , ihtisaslaştıkları alanın dışında görev yapamayacak. Hakim ve savcı yardımcılığı müessesesi geldi ve tayinler artık belirli sürelere göre yapılacak. 

GÖREV SÜRESİ BELLİ OLACAK

Hakim ve savcıların atama ve yer değiştirmesinde coğrafik konumlar önemli olacak ve bu personeller, görev yerlerinde ne kadar çalışacaklarını bilecek. Süre bitince de yeni görev yerine gidecek. 

POLİS VE JANDARMA ALIMINDA DEĞİŞİKLİK

Yargı reformu paketi ile polis ve jandarma alımlarında da bir düzenleme yapıldı. Buna göre adli kollukta hukuk mezunları da istihdam edilecek. Yayımlanacak yeni polis ve jandarma alımı ilanlarında , sadece hukuk mezunu adaylar arasından alım yapılacak branş olacak.

POLİS VE JANDARMA ALIMINI BEKLEYEN KADIN-ERKEK ADAYLAR BU ADRESTE

Kadın-erkek diğer polis jandarma adayları ile bilgi alış verişi için TIKLAYIN

POLİS VE JANDARMA ALIMI İLANI GELDİĞİNDE BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN