EGM'ye KPSS'siz 10 Bin Yeni Bekçi Alımında Mezuniyet Şartı

10 bin yeni bekçi alımı için meraklı ve heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Peki yeni bekçi alımında mezuniyet şartı ne olacak? Alım hangi illere yapılacak?

EGM'ye KPSS'siz 10 Bin Yeni Bekçi Alımında Mezuniyet Şartı

10 bin bekçi alımı için geri sayım devam ediyor.

Polis Akademisi 7 bin bekçi alımı için geçtiğimiz gün sınavı yaptı. Yazılı sınavın yapılmasından sonra sonuçların 7 Kasım günü açıklanacağına yer verildi. Ancak yeni bir duyuru geldi ve bekçi alımı yazılı sınavlarının 26 Ekim günü açıklanacağına yer verildi.

Akademi, ciddi şekilde bekçi eksiği olduğu için sınav sonuçlarının açıklanmasını erkene aldı. Bu şekilde hem 7 bin bekçi alımı çabuk yapılacak ve adaylar eğitime alınarak bekçi olarak göreve başlayacak. Hem de yeni 10 bin bekçi alımı için süreç başlayacak. 

7 bin bekçi alımında adayların Aralık ayında eğitime başlaması bekleniyor. Adaylar eğitime başlar başlamaz Polis Akademisi 10 bin bekçi alımı için ilan hazırlıklarını yapacak ve ilanı yayımlayacak.

ADAYLARIN TALEPLERİ

Yeni bekçi alımını bekleyen adaylar, alımın en az ilkokul mezunu adaylar arasından yapılmasını istiyor. Bekçi alımı yönetmeliğinde başvuruların en az ilkokul düzeyinden yapılması yazıyor ama İçişleri Bakanlığı ilanı yayımlarken ilana en az lise düzeyinden başvuruların alınacağına yer verdi. Nitekim yazılı sınav da ilkokul düzeyinde yapılıyor. Bu nedenle seçim aşamalarında ilkokul mezunları da zorlanmayacaktır.

İlkokul mezunu adaylar yeni ilan ile bekçi alımın en az ilkokul mezunu adaylar arasından yapılmasını istiyor.

Peki sizce yeni bekçi alımında mezuniyet şartı ne olmalı? Yeni alım hangi illere yapılmalıdır? Talep ve düşünceleriniz iaşağıdaki yorum kısmından yapabilirsiniz.

İLANIN YAYIMLANACAĞI SİTE

10 bin bekçi alımı için ilan yayımlandığı anda bildirim alarak haberdar olmak için;

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

Facebook grubumuza katılmak ve diğer adaylarla bilgi alış verişi yapmak için >>>>TIKLAYIN

Kamubulteni.com | Ankara - ÖZEL HABER