EGM'ye En Az Lise Mezunu Polis Alımı İçin 2 Yeni Gelişme

Polis Akademisi Başkanlığı 'na en az lise mezunu adaylar arasından polis alımı için sevindiren 2 yeni son dakika gelişmesi yaşandı. İşte o gelişmeler.

EGM'ye En Az Lise Mezunu Polis Alımı İçin 2 Yeni Gelişme

Yeni polis alımı için sevindiren haber.

Polis Akademisi Başkanlığı her yıl en az lise mezunu adaylar arasından polis alımı yapmaktadır. Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde tüm şehirlere yapılan polis alımı ile ilgili son günlerde önemli iki gelişme yaşandı.

İLK GELİŞME

TBMM 'de yeni yasama dönemi bugün başladı. Yeni yasama yılının başlaması ile birlikte kanun teklifleri gündeme gelecek ve çalışmalar başlayacak. İlk gündeme gelecek teklif ise Yargı reformu.  Peki bu reformda polis alımı ile ilgili ne var?

Daha önce yapılan açıklamada Hukuk mezunlarının polis olarak EGM 'de istihdam edileceği ifade edilmişti. Bu açıklama sonrası gerekli düzenleme yargı reformuna eklendi ve Hukuk Mezunlarının kolluk kuvvetlerinde istihdam edilmesi için ek madde getirildi. 

İKİNCİ GELİŞME

İkinci gelişme ise bugün yaşandı. Resmi Gazete 'nin bugünkü sayısında yayınlanan kararda , bundan sonra uçaklarda sivil polis olacağı bildirildi. Uçak korsanlarını , rehin almaların ve uçak kaçırma, terör gibi olayların önüne geçilmesi adına uçaklarda en az 2 sivil polis görevlendirileceği bildirildi. Konu ile ilgili yayınlanan yönetmelik maddesi şu şekildeydi:

"Uçaklarda görevlendirilecek hava polisi sayısı; hava aracı tipi, yolcu kapasitesi, uçuş süresi, uçuş yapılacak bölgenin risk durumu ve istihbari bilgileri göz önüne alınarak Daire Başkanlığınca belirlenir. Görevlendirilecek hava polisi sayısı ikiden az olamaz."

POLİS ALIMLARI ARTACAK

17-25 Aralık ve 15 Temmuz sonrası kamudan 30 binin üzerinde polis ihraç edildi. 2016 yılından bu yana ise art arda yüksek alımlar yapıldı ve bu eksik kapatılmaya çalışıldı.  Eksiklerin kapatılması , ülke genelinde güven ortamınının sağlanması için polis alımlarının devam edeceğini Bakan Soylu söylemiş ve 10 bin yeni POMEM polis alımı olacağını ifade etmişti. 

Uçaklarda da polis görevlendirmesi için yönetmelik yayınlanması sonrası polis ihtiyacının daha da artacağı ve yeni polis alımlarına hız kazandırılacağı bildirildi. 

KADIN-ERKEK POLİS ADAYLARI BU SAYFADA

Polisliği bekleyenlerle bilgi alış verişi için TIKLA KATIL

Özetle;

Hukuk mezunu adaylar arasından polis alımı yapılacak.

Uçaklarda görevlendirmek üzere mevcut polisler arasından spor ve atış mülaaktı ile alım yapılacak. Bu polislerden oluşan kontenjan eksiği ise PMYO, POMEM, PAEM alımları ile tamamlanacak. 

POLİS ALIMI İLANI GELDİĞİ ANDA HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN