EGM Polis Alımında Puan ve Yaş Müjdesi Geldi 2019

Polis Akademisi 2500 kadın erkek polis alımı ilanı yayımladı. Yayımlanan ilanda adaylara yaş ve puan şartı müjdesi verildi. İşte polis alımına dair son bilgiler ve PMYO polis alımında yapılan değişiklikler.

EGM Polis Alımında Puan ve Yaş Müjdesi Geldi 2019

Lise mezunu polis alımında puan müjdesi geldi.

2019 PMYO polis alımı ilanı gece yarısı geldi. Yayımlanan duyuruda Polis Akademisi, en az lise mezunu adaylar arasından 250 kadın  2250 erkek olmak üzere toplamda 2500 polis alımı yapılacağına yer verildi.

BAŞVURU TARİHLERİ

Yayımlanan 2019 PMYO polis alımı kılavuzunda PMYO polis alımı başvurularının 5 Ağustos günü başlayacağı ve 19 Ağustos tarihine kadar devam edeceğine yer verildi. 

YAŞ ŞARTI ESNETİLMİŞTİ

Geçtiğimiz yılın Eylül ayında Resmi Gazete 'de yayımlanan kararda PMYO polis alımı yaş şartı değiştirilmişti. Yaş şartının 1 yıl esnetilmesi sonrası ilk ilan geldi. Yayımlanan ilanda lise mezunu polis alımında yaş şartına şu şekilde yer verildi:

"18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak kaydıyla, sınavın yapıldığı yılın ekim ayının ilk günü itibarıyla (1 Ekim 2019) 18 yaşını tamamlamış ve sınavın yapıldığı yılın 01 Ocak tarihi itibarıyla 26 yaşından gün almamış olmak, (01 Ocak 1994 – 01 Ekim 2001 tarihleri arasında doğmuş olmak)"

BOY ŞARTI DEĞİŞMEDİ

PMYO polis alımında boy şartı değişmedi. İşte boy şartı:

"Bayanlar için 162 cm. erkekler için 167 cm. den kısa boylu olmamak, beden kitle indeksi, 18 (dahil) ile 27 (dahil) arasında olmak"

PUAN ŞARTI DA ESNETİLDİ

Geçtiğimiz yıl PMYO polis alımında TYT ham puan şartı 260 'tı. Binlerce aday polis alımında TYT puanının düşmesini istiyordu. Beklenen oldu ve Polis Akademisi 260 olan TYT puan şartını 250 'ye düşürdü. İşte lise mezunu polis alımında  TYT puan şartı:

"2019 yılı içinde ÖSYM Başkanlığı tarafından yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavında TYT puan türünden 250,000 (iki yüz elli) ham taban puan ve üzerinde puan almış olmak.

Emniyet Teşkilatı Personeli Şehit veya Vazife Malulü olanların Eş ve Çocukları için, 2019 yılı içinde ÖSYM Başkanlığı tarafından yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavında TYT puan türünden yüksekokullara girmek için yeterli asgari 150,000 (yüz elli) ham taban puan ve üzerinde puan almış olmak."

EGM POLİS ALIMINA BAŞVURACAKLAR BU SAYFADA

PMYO polis alımına başvuracak kadın-erkek adaylarla bilgi alış verişi için TIKLAYIN

BAŞVURU SONRASI AŞAMALAR

POLİS ALIMI İLANLARINDAN- PÖH ALIMLARINDAN HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI AŞAĞIDAKİ LİNKTEN İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN