EGM'den 2019'da Yeni PÖH Alımı İçin Kısmi Açıklama

Yeni dönem Polis Özel Harekat alımı için sevindiren yeni açıklama geldi. Süleyman Soylu yaptığı son açıklamada 2019 yılında PÖH alımı yapılması için talimat verdiğini söyledi. Bu açıklamanın ardından ilan tarihi hakkında kısmi bir açıklama geldi. İşte o açıklama ve değerlendirmesi.

EGM'den 2019'da Yeni PÖH Alımı İçin Kısmi Açıklama

EGM yeni dönem PÖH alımı hakkında kısmi bir bilgi geldi.

500 bine yakın kadın-erkek aday, 2 yıldan bu yana yeni dönem polis özel harekat alımını bekliyor. Yeni PÖH alımı için talepler gittikçe artarken adaylar, ilanın biran önce gelmesini istiyor. Adaylar büyük bir istekle bekliyor ama son olarak 2016 yılında yapılan 10 bin PÖH alımının ardından PÖH alımı ilanı gelmedi. 

SÜLEYMAN SOYLU TALİMAT VERDİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada PÖH alımı için Polis Akademisine talimat verdiğini, PÖH eksiğinin ne kadar olduğunun araştırılmaya başlandığını söylemişti. Bu açıklamanın ardından kadın-erkek polis adayları heyecanlandı.

YENİ GELİŞME

Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, yaptığı son açıklamada PÖH eğitim merkezlerinden mezun olacak son polis sayısını ve bu PÖH 'lerin mezuniyet tarihini duyurdu.  Uzunkaya yatığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

“13 bin 500 erkek, bin 500 kadın olmak üzere toplamda 15 bin polis memuru adayı POMEM okullarımızın 23’ünde eğitim görecek, Merzifon POMEM’de ise 105 Polis Özel Harekatçı eğitimlerine devam ediyor ve Ağustos ayında mezun olacaklar.”

PÖH İÇİN TARİH KISMEN BELLİ OLDU

Özel harekatçılar Ağustos ayında mezun olacak. 15 bin POMEM polis alımı 23. dönem POMEM kapsamında yapıldı. Yapılan bu fazla alımdan sonra üniversite mezunu polis alımı için ilanın geç tarihte gelmesi bekleniyor. 

İlan tarihi için net bir bilgi hala yok. Ancak  yeni PÖH alımı için ilan, Ağustos ayından önce yayımlanabilir. PÖH'ler Ağustos ayında mezun olacak ve eğitim merkezleri , yeni PÖH'lere hazırlanacak.

İLAN GELDİĞİ ANDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

İnstagram hesabımız için TIKLAYIN