EGM 30 Bin POMEM-PÖH Alımı Başvuru Şartları Değişikliği İçin Neler Yapılabilir?

Polis Akademisi bünyesine 30 bin polis memuru ve özel harekat alımı için başvuru şartlarında değişiklik yapılmasını isteyen adaylar hangi yollara başvurabilir?

EGM 30 Bin POMEM-PÖH Alımı Başvuru Şartları Değişikliği İçin Neler Yapılabilir?

Yeni dönem PÖH-POMEM alımı başvuru şartlarında değişiklik isteyen adaylar BİMER ve CİMER 'den başka nerelere başvurabilir?

Yüz binden fazla aday, Polis Akademisi Başkanlığı 'ndan yeni dönem POMEM ve PÖH alım ilanlarını bekliyor. 23. dönem POMEM 'de spor ve ön sağlık aşamalarının sona ermesinin ardından önümüzdeki haftalarda sözlü mülakatlar yapılacak. Sözlü mülakatlardan sonra yeni dönem POMEM için süreç başlayacak.

Yeni POMEM-PÖH alımı için süreç başlamadan önce adaylar, POMEM polis alımında KPSS şartının esnetilmesini, POMEM polis memuru alımı ile PÖH alımında da yaş şartının esnetilmesini istiyor. 

Yaş şartının esnetilmesini isteyen adaylar, Kamubulteni.com 'a yoğun şekilde mesaj yolluyor. Biz de adaylara yardımcı olması, seslerini duyurabilmesi ve BİMER ile CİMER'den başka taleplerini iletebilecekleri yerler için haberimizi yazdık.

30 BİN POMEM-PÖH ALIMI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, daha önce yapıtğı açıklamada 2019 yılında 35 bin polis alımı yapılacağını söyledi. Soylu 'nun bu açıklamasının ardından polis memuru-özel harekat polisi kadro dağılımı merak edildi. Söz konusu alımlarda 20 bin POMEM polis memuru, 10 bin polis özel harekat alımı yapılması bekleniyor. 

PÖH ALIMINDA KPSS OLMAYACAK

PÖH alımında KPSS şartı olmayacak. 3201 sayılı kanunda özel harekat alımı için şu ifadelere yer verildi: "En az lise veya dengi okul mezunları, Kamu Personel Seçme Sınavı şartı aranmaksızın, fiziki yeterlilik ve mülakat sınavları ile polis meslek eğitim merkezlerine alınabilir" 

BAŞVURU ŞARTLARI DEĞİŞİKLİĞİ İÇİN TALEPLER NEREYE İLETİLMELİDİR?

POMEM-PÖH alımında başvuru şartları değişikliği öncelikle BİMER ile CİMER 'e iletilmeli. Ancak  adaylar yıllardır BİMER ile CİMER 'i adeta mesaj yağmuruna tuttu. Bu ikisinin yanında adaylar aşağıdaki adreslere de mesja atarak seslerini daha fazla duyurabilirler.

Aşağıda kırmızı kutu içinde gösterilen adreslere de mesaj atmanız durumunda sesiniz daha fazla yönetici ve bürokrata ulaşır. 

POMEM-PÖH ALIMLARINDA ŞARTLAR DEĞİŞTİĞİNDE , İLANLAR YAYIMLANDIĞI ANDA BİLDİRİM ALARAK HABERDAR OLMAK İÇİN KAMUBULTENİ.COM MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİN.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

Facebook grubu için >>>>TIKLAYIN