Bakan Soylu'nun Açıklamasındaki Detay: Açıktan PÖH Alımı İçin Son Kez İlana Çıkılacak

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 'nun yeni dönem polis özel harekat alımı açıklamasındaki detay. PÖH alımları, yeni alımın ardından artık açıktan yapılmayacak.

Bakan Soylu'nun Açıklamasındaki Detay: Açıktan PÖH Alımı İçin Son Kez İlana Çıkılacak

PÖH alımı detayı.

Geçtiğimiz gün İçişleri Bakanı Süleyman Soylu,  özel harekat polisi alımı ile ilgili bir açıklama yaptı. Geçtiğimiz hafta Habertürk canlı yayınında yapılan açıklamada açıktan PÖH alımı ile ilgili önemli bir bilgi verildi.

MESLEK İÇİNDEN ALIM OLACAK

Bakan Soylu, özel harekat polisi alımı ile ile ilgili gelen soruya, adayların normal polisliğe başvuru yapması ve meslek içinde özel harekat branşına geçmesini önerdiğini söyledi. Bundan sonra özel harekat polisi alımlarının meslek içinden olacağını söyleyen Bakan Soylu,  bir detaya da açıklamasında yer verdi.

25 BİN PÖH VAR

Süleyman Soylu yaptığı açıklamada , Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde şu anda 25 bin özel harekat polisinin görev yaptığını ve bu sayının şimdilik yeterli olduğunu söyledi. 

SON KEZ AÇIKTAN ALIM OLACAK

Ancak kadın adaylara sözü olduğu, kadın polis özel harekat alımı için alıma çıkılacağını söyleyen Bakan Soylu , ilan için tarih vermedi. Ancak edinilen bilgilere göre Polis Akademisi Başkanlığı, ihtiyacın ne kadar olduğu, açıktan kaç PÖH alımı yapılabileceğini araştırıyor.ç 

Kadın PÖH 'ün yanı sıra az sayıda erkek PÖH alımı da olacak ve bu ilan açıktan PÖH alımı için yayımlanacak son ilan olacak.

EGM 'de çok ciddi bir ihtiyaç olmaması durumunda , açıktan yapılacak alımdan sonra PÖH 'ler sadece meslek içinden seçilecek.

Bu nedenle adayların PÖH alımı için spor çalışmalarına şimdiden yavaştan hazırlanması faydalı olacaktır. 

İLAN TARİHİ BELİRSİZLİĞİ SÜRÜYOR

Ne Bakan soylu, ne EGM, ne de Polis Akademisi  yeni dönem PÖH alımı için ilan tarihi vermedi. Tarih netleşince kamubulteni.com 'da olacak. 

PÖH ALIMINI BEKLEYEN KADIN-ERKEK DİĞER ADAYLARLA BİLGİ ALIŞ VERİŞİ VE SOHBET İÇİN TIKLAYIN

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN